Rétes lapból chips. 2014.04.17. 16:06, varganagygabi
Azt hiszem mindenki szereti a chips -et .De én nem rajongok a hozzá adott adalék anyagokért és az ízfokozókért , főleg nem szeretném ha a gyermekeim sok ilyesmit ennének amíg nem muszáj . Így megalkottam az egyik délután ezt az ízletes chips utánzatot .
Hozzávalók:
1 zacskó réteslap
100 -150 g olvasztott vaj
1 csipet só
1 tk paella fűszerkeverék
20 dkg sajt
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 160 c - fokra.
A rétes lapokat szétszedem.
A mikróban megolvasztom egy kis tálban a vajat majd az olvasztott vajba beleteszem a fűszerkeveréket és a csipetnyi sót.
Veszek egy rétes lapot megkenem a fűszeres vajjal és rá teszek még egy réteg lapot és azt is megkenem a vajjal felszeletelem egy kés segítségével kockákra majd sütőlapra helyezem és megszóróm reszelt sajttal . 6 percig sütöm 160 c fokon .Így ismételve amíg elfogy a rétes lap egy tál ízletes chips lesz belőle nekünk nagyon bejött a gyermekeim addig Eték amíg volt a tálban.
Kínai édes-savanyú2014.04.01. 11:41, varganagygabi
A férjem és én nagyon szeretjük a Táj a Kínai és az Ázsiai konyhát ,egyik nagy kedvencünk az Édes-Savanyú.
Ezt a receptet még anyukám tanította.
Hozzávalók: 600 g csirke mell filé
1 doboz szárított shiitake gomba
1 konzervananász
kevés olaj
1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika
2 ek. kukoricakeményítő
1 gerezd foghagyma
ízlés szerint szójaszósz,ecet,méz ,só,bors.
Elkészítése:
A shiitake gombát beáztatjuk melegvérűbe.
A húst megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Összekeverjük a szójaszószt és a kukoricakeményítőt majd megforgatjuk benne a hús csíkokat 2 részletben kevés olajon megpirítjuk a húst a wokban. A húst félretesszük és a maradék olajon megfuttatunk egy gerezd foghagymát majd erre tesszük a paprikákat, de a paprikákat ne főzzük puhára szerintem akkor tökéletes ha nem veszíti el a paprika a ropogóságát. Majd jöhet bele az ananászt és a legvégén a kinyomkodott gombát .Kis ideig pirítjuk majd hozzá öntjük a húst és tovább piritjük .
Közben egy tálban ízlés szerint elkeverjük a mézet a cukrot a szójaszószt egy kis ecet és víz keverékével.majd ráöntjük a szószt a húsra és felforraljuk megvárjuk megvárjuk míg egy kicsit besűrűsödik az étel és elzárjuk alatta a gázt .
Párolt rizzsel tálaljuk.
Sós Borsos szotyis csavart kenyér rúd és fonott kalács2014.03.15. 10:18, varganagygabi
Hú na szóval imádok sütni legyen az sós vagy édes . Így tehát rengeteg dolgot szoktam készíteni a sütőbe köztük ezt az ízletes sós borsos szotyis fonott kalácsot és a csavart kenyér rudacskákat.
Hozzávalók:
450 g liszt
2 ek. nővényi olaj
1 tk só
15 dkg élesztő
250 ml meleg víz
só
Bors
Pucolt Szotyola
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200-fokra
A lisztet mérjük ki a tálba adjuk hozzá az 1 tk. sót az élesztőt , és a 2 ek olajat majd öntsük hozzá a meleg vizet egy kicsit dolgozzuk össze.Dagasszuk 5 percig robotgép segítségével . Ezt követően formázzunk belőle egy nagy kört és vágjuk félbe majd a feleket 3 részre vágjuk szét sodorjuk meg olyannyira , hogy kellően tudjuk formázni őket .
Csavart: Sodorjunk egy rudat . Lisztes késsel vágjunk vágjuk félbe a tésztát de figyeljünk arra hogy a végét ne vágjuk el, onnan kezdjük el csavarni amikor a végéhez értünk nyomjuk össze helyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsire szórjunk rá borsot és sót ízlés szerint .
Fonott kalács : Sodrunk egy rudat mint az előbbieknél csak itt a lisztezett késsel nem félbe vágjuk hanem 3 felé. Itt is a vég maradjon egybe majd kezdjük el fonni mint a hajat a másik végénél egybe nyomjuk a tepsire helyezzük szotyival sóval borssal megszórjuk meleg helyen letakarva 20 percig kelni hadlyuk ezután mehet 20-25 percre a 200 -fokos sütőbe.
Az én Hotdog-om.2014.03.03. 13:46, Gabcsa
Hű szerintem nem tudok olyan gyerkőcöt vagy akár felnőttet mondani a környezetemből aki ne szeretné a hotdog -ot.
A gyermekeim a sima hagyományosat szeretik a kifli virsli mustár ketchup majonéz de a párom és én szeretjük megbolondítani egy kis lisztbe forgatott olajban sült lila hagymával.
Hozzávaló:
5 virsli
5 Kifli
1 fej lila hagyma
2 ek liszt
Ízlés szerint majonéz mustár ketchup
Elkészítése:
Megfőzzük a virslit a kiflit bevágjuk. A hagymát megpucoljuk fél karikára szeleteljük és megforgatjuk a lisztben és forró olajban kisütjük.
Közben a kiflit megmelegítjük a mikróban majd ízlés szerint nyomunk bele mustárt majonézt ketchupt és bele helyezzük a virslit majd megszórjuk a sült hagymával.
Spanyol kakukk füves tejszínes virsli ragu tésztával .2014.02.22. 11:07, varganagygabi
Egy egészen fantasztikus íz kombinációt hoztam létre a virsli a tejszín a mustármag és a kakukkfű tea ízeit keverve.Legalább is a családomnak és nekem nagyon bejött.Érdemas kiprobálni.
Hozzávalók:
1 nagy csomagos virsli
1 nagy fej lila hagyma
1 szál répa
1 Spanyol Kakukkfű tea filter
Ízlés szerint só , bors
1 tk mustármag.
2 dl tejszín
2 dl víz
Elkészítése:
A hagymát fél karikákra szeljük , megpucoljuk a répát majd ezt is felszeleteljük apró csíkokra .
A virslit karikára vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük majd ha már elkezd üvegesedni hozzá rakjuk a sárga répát és megfűszerezzük sózzuk borsozzuk majd a tea filtert felbontjuk és az ételre szórjuk ezt követi a mustármag .Ha elkezd puhulni a répa de nem kell teljesen puhának lenni én azt szeretem ha még egy kicsit roppan a fogam alatt , akkor bele tesszük a felkarikázott virslit pirosra sütjük és felöntjük a 2 dl tejszínnel a tejszínes dobozt nem szoktam kidobni mert jó mérce kimérni a 2 dl vizet és így kimossuk az utolsó csepp tejszínt is a dobozból és az is az ételbe kerül , tehát kimérjük és beleöntjük a 2 dl vizet is a raguba és felforraljuk egy kicsit besűrűsödik de nem nagyon kel ezzel foglalkozni kb 5 percig főzzük és készen is van a ragunk egyszerű olcsó és finom is .
Tésztával tálaljuk.
|