Kókuszos házi keksz2014.02.04. 11:52, varganagygabi
Ezt a kekszet nem olyan rég kísérleteztem ki. a A kislányomnak készült az óvodába farsang alkalmából. Hókiflinek indult a dolog de aztán sok minden mást kellett készítenem aznap pl.: a lányom farsangi ruháját is aznap fejeztem közben figyelnem kellett a 3 apró talpúra így nem volt kedvem diót törni és ledarálni ezért átugrottunk a boltba és vettünk egy kókuszreszeléket és kicseréltem a diót kókuszra na meg adtam hozzá pár dolgot és a végeredmény mennyei lett.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg kristály cukor
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 tojás sárgája
3 ek víz
Elkészítése.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Mérjük ki a tálba a lisztet keverjük hozzá a kókuszreszeléket, a cukrot és adjuk hozzá a vajat dolgozzuk össze amennyire tudjuk majd válaszuk szét a tojást és a sárgáját adjuk hozzá, ezután jöhet bele a 3 evőkanál víz és a tésztát gyúrjuk össze a végén egy kicsit ragacsos de tömény tésztát kell kapnunk belőle .
Lisztel szórjuk meg majd kis darabokat csipkedünk belőle és apró köröket formázunk tenyerünkkel belőle és a két tenyerünk között megnyomjuk a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és mehet az előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Sajtos majonézes malackák. 2014.01.20. 13:50, varganagygabi
Ezt a receptet egy híres szakácsnő repertoárjából vettem de nekem és a családomnak ahogy ő készítette túl száraz volt ezért változtattam a recepten és formáltam meg a saját ízlésünk szerint.
Hozzávalók
375 g liszt
1 tk só
50 g reszelt sajt
2 1/2 dl zsíros tej
1 tojás
3 ek olaj
1 ek majonéz
1 csomag virsli (10 cm hosszúságra vágva)
1 tojás a tészta kenéséhez
Melegítsük elő a sütőt 220 c-ra.
Merjük ki a tálba a lisztet adjuk hozzá a sót és 25 g reszelt sajtot , keverjük össze. Egy másik tálba keverjük össze a tejet a tojást és az olajat majd az egészet öntsük a száraz alapanyagokhoz. Majd gyúrjunk belőle tésztát ha túl ragacsos lenne adjunk még hozzá lisztet ezt úgy is akkor látjuk csak ha éppen készítjük , hogy mennyi lisztet vesz fel a tészta. Nyújtsuk a tésztát közepes vastagságúra.
A kinyújtott tésztát kenjük meg majonézzel és szórjuk meg a maradék sajttal.
Vágjuk a tésztát 4 cm hosszúra és 6 cm darabokra. és tekerjük bele a virsli darabokat. Sütőporral bélelt tepsibe tesszük, majd kenjük meg a másik tojással .Tegyük a sütőbe 12-15 perc re ennyi elég neki. Ha kész hagyjuk kihűlni és mehet a gyerekeink elé garantáltan el fog fogyni.
Sajtós pogácsa2014.01.20. 13:15, varganagygabi
Ezzel a pogácsával sem kell annyit fáradoznunk mint a régi pogácsával amit nagymamáink tanítottak .
Ezt a pogácsát egy tv műsor után fejlesztettem ki , a családomnak ez a recept nagyon bejött.Nem kell dagasztani sem és kb 30 perc alatt az asztalra lehet tenni.
Hozzávalók:
500 g liszt
2 tk Cukor
20 g kókusz olaj
50 g vaj
1 tojás
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
3 tk citromlé
2 dl tej
20 dkg sajt
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200- fokra.
A lisztet a cukrot a sütőport szódabikarbónát a kókuszolajat és a vajat összekeverjük egy tálban . A tejet és a citrom levet összekeverjük és 5 percre állni hagyjuk , majd a folyadékot a lisztes keverékünkre öntjük tésztát gyúrunk belőle és egy kezünkkel elég le lapítgatni ha nem tudjuk a kezünkkel használhatunk nyújtófát de nem igényli a tészta pogácsa szaggatóval apró pogikat szaggatunk addig még el nem fogy a tészta sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük tetejét megkenjük 1 felvert tojással és megszórjuk a sajttal. Az előmelegített sütőbe tesszük és 12 percig sütjük.
Reggelire, ebédre, vacsorára vagy akár bármelyik napszakban lehet Nassolni. 2014.01.20. 13:06, varganagygabi
Leveles tésztából sajtos pogácsa.
Ha gyorsan és egyszerűen szeretnék valamit úgy, hogy finom is legyen akkor gyakran sütöm ez a gyermekeimnek.
Hozzávalók:
500 g leveles tészta
20 dkg sajt
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A leveles tésztát kinyújtjuk kis méretű pogácsa szaggatóval vagy akár egy stampedlis pohárral kis köröket szaggatunk belőle , Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük majd megszórjuk a lereszelt sajttal . Előmelegített sütőbe helyezzük és kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Reggelire és vacsorára is egyaránt alkalmas.2014.01.09. 12:54, varganagygabi
Sajtos szalonnás tekercs
Hozzávalók :
1 csomag leveles tészta
20 dkg füstölt sajt
8-9 szelet vékonyra szelt szalonna
1 ek. mustár
1 ek. Majonéz
Elkészítése:
Lisztezzük be a gyúró deszkát majd nyújtsuk ki a tésztát és kenjük meg a mustárral és a majonézzel ezután szórjuk meg a reszelt sajttal és helyezzük rá a szalonna szeleteket. A szalonna végénél vágjuk le a tésztát lisztes késsel .Majd szeljük fel a békön szélességének megfelelően csavarjuk a kész alkotást meg és mehet 180 fokos sütőbe 20 percre.
|