Baunty szelet
2018.11.13. 18:36, varganagygabi
Sziasztok ma ahogy látjátok ez már a 3. recept amit megosztok veletek de végre van egy kis időm hogy megírjam a kedvenc süti receptjeimet de nem csak ez a fő oka hanem , hogy most készül a receptes könyvem és ezt szerkeztem és ha már úg y is szerkesztek akkor szeretném ha ide is kikerülne .
Amit most hoztam nektek receptet a baunty csoki ihlette.
Hozzávalók:
300 g Kókusz reszelék
1 l kókusztej
100 g kristály cukor
3 ek. kókuszpaszta
1000 g tejszín
2 ek. zseletin
Csokis piskóta
Tetejére : 300 g olvasztott olajos étcsokoládé
Elkészítése:
1 l kókuszt a kókusztejjel és a cukorral felfőzzük akkor jó mikor gejzírként tör ki a lábosból. Ha kihűlt hozzá adunk 3 ek. kókusz pasztát {kókusz paszta : kókusz reszelék cukorszirup kókusz olaj elegye} elkeverjük és hozzá keverjük az 1 kg kemény habbá vert tejszínt , ezt követi a zselatin majd az egészet a keretben lévő piskótán egyenletesen elkenjük egy kenőkés segítségével. Kifagyasszuk levesszük a keretet olvasztott csokit ráöntjük a tetejére és a kenőkés segítségével rusztikus mintát készítünk a tetejére.
27 szelet jön ki ebből az adagból. Remélem nektek is úgy fog ízleni mint nekem és a családomnak.
Coca cola szelet
2018.11.13. 17:34, varganagygabi
A receptemet a Miranda szelet alapján alkottam meg.
Hozzávaló:
200 g finomliszt
250 g barna cukor
fél tk. szódabikarbóna
fél tk. só
1 tojás
30 g joghurt összekeverve 100 ml tejjel
1 tk. vanília kivonat
2 ek. sózatlan vaj
2 ek. kakaópor
1 és fél dl coca-cola
Krémhez:
225 g porcukor
30 g vaj
45 ml coca - cola
1 ek. kakaópor
fél tk. vanília kivonat
Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180 C - ra. Egy nagy tálban keverjük össze lisztet, a cukrot , a szódabikarbónát és a sót. Verjük fel a tojást a joghurtos tejjel és a vanília kivonattal egy mérőedényben. Egy vastag aljú serpenyőben, lassú tűzön melegítve olvasszuk fel a vajat, a kakaót és a coca colát. Öntsük hozzá a száraz alapanyagot keverjük el egyenletesen öntsük hozzá a mérőedény tartalmát is. Keverjük addig míg sima krémet nem kapunk.Öntsük a tepsibe és süssük 40 percig. Hajduk 15 percet a sütőformában mielőtt kivesszük.
Krém elkészítése: Egy edénybe tegyük bele a vajat a colát a kakaóport takarékon olvasszuk össze az alapanyagokat. Majd tegyük bele a porcukrot és kézi habverővel verjük addig míg sima krémet nem kapunk és ezt a krémet öntsük rá a sütinkre és szeleteljük fel 10 főre elegendő.
Gesztenye csók
2018.11.13. 13:35, varganagygabi
Sziasztok most egy igazi ínyenc Macaron receptjét osztom meg veletek. Tudjátok én nem szeretek nagyon másolni és nem szoktam ugyanazt a kombinációt elkészíteni mindig szeretem átalkotni a receptet az én vagy a családom ízlése szerint. Megkóstoltam már az eredeti receptet is a Macaronból de számomra az eredeti süti nagyon édes ezért megalkottam azt az ízkombinációt amiért én és az egész családom odáig lettünk.
Hozzávalók:
75 g gesztenye liszt
125 g porcukor
15 g kristály cukor
110 g tojás fehérje
Krém:
250 g laktóz mentes mascarpone
500 ml laktóz mentes tejszín
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt légkeverésesen 180 °C-ra -ra .Mérjük ki az alapanyagokat a 75 g lisztet és a 125 g porcukrot egy tálba .
Verjük fel a tojásfehérjét közepes keménységűre szórjuk bele apránként a kristálycukrot És verjük tovább kemény habbá. Forgassuk a tojáshabot a gesztenyés porcukros liszthez Óvatos mozdulatokkal keverjük jól össze. Habzsákba helyezzünk 1 cm -és sima csövet. A zsír papírral kibélelt tepsibe nyomkodunk apró kis csókokat. Hagyjuk pihenni 10 percig amíg a felszíne kicsit megkérgesedik , tegyük a sütőbe és Süsü 10-12 percig. Nem szabad ki száradnia épp hogy, csak meg kell szilárdulnia. Kész emeljük ki a sütőből hagyjuk a tepsiben kihűlni amíg elkészítjük a tölteléket egyszerű a dolgunk csak fel kell verni a tejszínt a mascarponeval és betölteni a kis csókokat. 40 csók azaz 20 kis süti lesz belőle.
Marcipán figuráim
2018.09.16. 16:44, varganagygabi
Móczárt Torta
2018.05.14. 16:50, varganagygabi
Sziasztok már rég hoztam nektek valamit sok minden történik velem mostanában. De most van némi időm így hoztam nektek egy új receptet.
Ez egy igen különleges tortának számít és nagyon finom is.
Az alja csokis karika az első krém mogyorókrém a közepén dobos lap a tetején pisztácia krém és kívülről marcipán borítja.
Piskóta recepr az alapreceptek között lesz található.
Csokis piskóta
Dobos lap
1. krém
3 evőkanál mogyorókrém
3 dl tejszín
1 ek. zselatin
Mogyorókrémet
Fel vert tejszínt összekeverjük a három evőkanál mogyoró krémmel és öntünk hozzá két evőkanál zselatint ezt.
Egy másik tálban közben elkészítjük a pisztácia krémet.
Pisztácia krém hozzávalói:
2 Evőkanál Pisztácia paszta
4 dl tejszín
zöld ételfesték
A pisztácia pasztát kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a zöld ételfestéket a torta betöltése úgy történik hogy fogunk egy tortakarikát alulra helyezzük a csokis piskóta karikákat rá töltjük a mogyorókrémes tejszínhabot kis púpot képzünk a közepén a krémből a tortának ez a különlegessége majd ráhelyezzük a vékony dobos lapot és a tetejét színültig töltjük a zöld pisztáciás krémmel a tetejének kereten felül kell lenni. Majd helyezzük fagyasztóba 12 h-n keresztül. Ki fagyasszuk a tortát majd körbe Kenjük egy vastagabb réteg vajkrémmel igyekszünk sima felületet kapni. Majd kinyújtjuk a zöld marcipánt és beburkoljuk a tortánkat. Díszítés teljesen ránk van bízva ez lehet egy nyíl, átlőtt almával lehet csoki pasztilla tényleg a csillagos ég a határ.