Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Navigáció
Home Gabriella
Recepteim KÖnyvem
Alkalmi sütemények Torták

 

 

 

@varganagy.gabi

 
Oldal infó
2014. 01. 05. Nyitás
Gabi Szerkesztő
Recepteim Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

Az oldalt azért hoztam létre , hogy megosszam a családommal és veletek a titkos receptjeim és szeretném ha majd ebből egyszer össze állna az én kis könyvem.  Melynek címe Semmiből sokat és finoman. A receptek saját receptjeim vagy a saját átdolgozásaim így ne tüntesd fel a sajátodnak.

 

 
Cserék

 
Számláló
Indulás: 2014-01-05
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Cee Szerkesztő
2016. 09. 01. Nyitás
Emma Roberts Téma
G-PortálSosugary Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

karib tengeres blog csskód: karib tengeres fejléces kódja:
list-style: none; } #menu li{ float: left; padding: 2px; position: relative; } #menu a{ float: left; padding: 15px 0; width: 130px; } #menu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 11px !important; color: #000000; text-align: center; background: #ffffff; letter-spacing: 1px !important; text-transform: uppercase; text-decoration: none; } #menu li:hover > a{color: #000000;} *html #menu li a:hover{ /* IE6 */ color: #ffffff; } #menu li:hover > ul{ display: block; } #submenu{ list-style: none; padding: 0; display: none; position: absolute; top: 45px; left: 2px; z-index: 99999; background:#ffffff; width: 135px; } #submenu li{ float: none; margin: 0; padding: 0; display: block; } #submenu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 13px !important; font-weight: normal !important; color: #000000 !important; background: #ffffff; padding: 10px 0; line-height: 1; display: block; white-space: nowrap; float: none; text-transform: none; } #submenu li a:hover{ /* lenyíló menü színe, ha ráviszed az egeret */ color: #000000 !important; background: #A5D6ED; }
Home

Fatörzs torta / Pávaszem

2018.03.22. 13:03, varganagygabi

Sziasztok most leírok nektek egy tortát ami egyben egy alkalmi sütemény is lehet.

A piskóta egy szokásos alap csokis tészta. A krémet pedig kétféle lisztből fogjuk főzni.
1 kb 5 cm széle világos piskóta lap csík.

Krém:
50 g sima liszt 
50 g rétesliszt
500 ml tej
500 g vajkrém
kevés kakaópor

Díszítéshez csokis vajkrém.

Kell egy edény amiben felteszem forrni a fél liter tejet a másik fél litert pedig csomó mentesre keverem a 2 féle lisztet. Amikor el kezd forrni a tej összeöntöm a lisztes keverékkel és befőzőm majd folpakkal fetakarom és hagyom kihülni. Robotgépbe teszem és kihabosítom a fél kg vajkrémmel. Ezt követően leterítek egy zsírpapírt és rá helyezem a csokis piskóta lapot hátulról előre haladva megkennem a világos krémmel kihagyva egy tenyér méretű csíkot amit kakaós krémmel kenünk meg úgy kapunk kakaós krémet hogy a maradék fehér krémbe szitálunk egy kevés kakaóport amit kézi habverő segítségével elkeverünk és megkenjük a kimaradt csíkot is ennek szélére helyezzük a világos piskóta csíkot és bátor mozdulatokkal a papír segítségével feltekerjük a tekercset . Kifagyasszuk a félkész terméket 2-3 órára a hűtőben hagyjuk állni.

Ezt követően döntjük el mit szeretnénk pávaszem tekercset vagy fatörzstortát .
Pávaszem esetén lekenjük kívülről csokis vajkrémmel és habkártya segítségével csíkokkal díszítjük 16 szeletre vágjuk.

Fatörzstorta esetén először 3 ba vágjuk majd fatörzset alakítsuk ki belőle és ezt kővetően vonjuk be csokis vajkrémmel díszítjük apró pillangóval, katicával, gombával kártya segítségével mintázzuk.

 

Oreo torta

2018.03.22. 13:00, varganagygabi

 

 

Sziasztok ma egy olyan tortát hozok ami nagyon nagy divatnak számít az emberek között , ez nem más mint az oreo torta.

A piskóta egy szokásos alap csokis tészta.

A krém 

200 g porcukor
250 g laktóz mentes mascarpone
5 ek. laktóz mentes natúr joghurt 
1 csomag oreo keksz + 1 csomag a díszítéshez
2-3 ek. zselatin
500 ml habtejszín
200 ml a körbe kenéshez és a díszítéshez

Elkészítés :

A csokis piskóta lapokból szabjunk ki torta forma keret segítségével 2 16.-os kört majd helyezzük egy lemorzsázott tálcára és rakjuk rá a keretet. 
Krém: A porcukrot a mascarponével és a joghúrtal keverjük csomó mentesre kézi habverő segítségével, közben gépi habverővel verjük lágy habbá a tejszínt és keverjük az 500 ml felvert tejszínt a már félig kikevert krémünkhőz. És most jön egy kis düh terápia fogjuk az egyik csomag oreo kekszet és sodrófa segítségével porrá törjük itt mehet benne apai anyai  na viccet félre téve amikor össze törted ezt is tedd bele a krémbe majd  keverd össze és jöhet bele a legvégén a zselatin ennél nagyon ügyeljetek mert mert innentől kezdve gyorsan kell vele dolgozni mert gyorsan behúz a krém. Megrőltjük a tortaformát amibe már behelyeztük az elején a 16.-os csokis karikát tetejére ráhelyezzük a másik csokis lapot és a maradék krémet a tetejére eggyengetjük szépen eldolgozzuk.Ezt követően 2-3 órára a fagyasztóba helyezzük és kifagyasszúk a tortát. Amikor elő vesszük ovatósan kivesszük a keretből és körbekenjük tejszínnel a tortát a díszítést mindenki fantáziára bízom de addok némi kiindúló pontot. 

   

 

 

Csokoládétorta

2017.12.04. 17:42, varganagygabi

Sziasztok ma ismét hoztam egy tortát nektek méghozzá sokak nagy kedvencét a csokoládétortát . Élőszőr a vajkrémes csokitortával kezdenék amit sokan elrontanak mert csak a vajat porcukrot keverik ki kakaóporral.Ettől kiver néha a frász ez a verzió nagyon tömény számomra. Az én csokitoránál párisikrémet habosítok ki vajkrémmel.

Párizsikrém :
1000 g cukor
500 g tejszín ezt lehet helyettesíteni tejjel is.
250 g étcsokoládé
300 g kakaópor
350 g vaj
 A tejszínt vagy a tejet egy magas falú edénybe öntjük hozzá adjuk a cukrot. Feltesszük a gázra Nagylángon kevergetjük amigsüritettej állaga nem lesz . Megvárjuk míg el kezd futni de nem kell félnünk ez nem fut ki a gázra amikor el kezd visszafelé menni a hab elzárjuk alatta a gázt és hozzáadjuk a vajat a csokit és amikor ezek felolvadtak hozzákeverjük az átszítált kakaóport símára keverjük. Megvárjuk míg kihűl. Majd vajkrémmel habosítjuk és betőlthetjük a piskóta torta alapunkba.Ennek a receptjét itt nem is részletezném de lesz egy poszt amiben csak piskóta alapokat fogok írni nektek.Díszítés hát mit is mondja csak a képzeletedre van bizva itt én mutatok nektek pár tortát és pár díszitést 1. kókusz koktél 
2. muffyn 
3. -4. képe pedig a hagyományos díszítéseket láttok. 

   

Puncs SZELET/ Puncstorta

2017.11.07. 18:15, varganagygabi

Már sokan kérdeztétek tőlem , hogyan készül a Puncs szelet / Puncs torta. Íme ma elhoztam nektek az eredeti receptet. Háziasszonyok konyhájában inkább csak a torta forma található meg mert vajuk be őszintén süti kereteket nem tartunk otthon .

Na de most jöjjenek az alapanyagok.

Szírup 

Ízlés szerint cukor
1 citrom héja
1 narancs héja
1tk. fahéj 
500 ml víz
Ízlés derint rum
 

Szügségünk lesz 2 tortára

Sárga barack lekvárra 

A rum kivételével mind egy edénybe öntjük majd felforraljuk.A legvégén bele öntjük a rumot. A szirupot ketté osztjuk és a felét rózsaszínűre festjük.

Az egyik piskóta karikát félbe vágjuk az alsó lapot megkenjük baracklekvárral majd ráhelyezem a piskóta formát / karikát.

A másik piskóta karikát kockára vágjuk ketté osztjuk az egyik felét a fehér sziruppal a másik felét rózsaszín sziruppal keverjük össze. A kétféle piskótát óvatosan összekeverjük.Majd betöltjük a formába helyezett lap tetejére (amit előzőleg megkentünk barackízzel.)A töltelék tetejét is kenjük meg  barack lekvárral helyezzük rá a másik fél piskótalapot.1 estét préseljük. Tortakarikából kivéve lekenjük barack lekvárral majd rózsaszín gond annál bevonjuk. Tetejére rácsszerűen fecskendezzük a fondant.  

  

Gyümölcsök

2017.06.10. 21:08, varganagygabi

A gyümölcs- és zöldségfélék fogyasztása az emberi szervezet számára kiemelt fontosságú, mert jelentős mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, esszenciális elemeket, élelmi rostokat és létfontosságú hatóanyagokat. • A legmagasabb biológiai értéket a fogyasztásra érett (teljes érettség állapotában szedett) gyümölcs, zöldség képviseli. A világon mintegy 600 gyümölcsfajt és 247 zöldségfajt termesztenek. • Ezen belül vannak a gyümölcs- és zöldségfajták, amelyek száma több tízezerre növeli a választékot. Például csak az almafajták száma a világon mintegy 10 ezer. Magyarországon is közel 90-féle almafajta van.

Faj: minden lényeges, öröklődő tulajdonságokban megegyező gyümölcs vagy zöldség (burgonya, alma stb.) • Fajta: ugyanazon fajhoz tartozó, de eltérő tulajdonságú termék (kisvárdai rózsaburgonya, Idared alma stb.) • Fajtaválaszték: egy-egy fajon belüli fajták összessége. Fogyasztásra érett: a méret, szín, íz kialakult, de élvezeti értékük rövid szállítás és tárolás után is optimális (őszibarack, kajszibarack, nyári alma)Nem utóérők: azonnali fogyasztásra érettség (szájérett) állapotában leszedett, gyorsan romló termékek (málna, eper, saláta stb.) Termesztéskor beérők, utóérők: zöldérett állapotban leszedték, de tárolás során is beérnek (téli alma, citrom, banán stb.) GYÜMÖLCSFAJTÁK Gyümölcsöknek nevezik a fa, cserje vagy egyéb növény többnyire édes ízű, magas biológiai értékű, nedvdús vagy olajtartalmú termését. A gyümölcsök számos, az emberi élet fenntartásához szükséges tápanyagot tartalmaznak. • Biztosítják a szervezet vitamin- és ásványianyag-szükségletét, • üdítő hatásúak, • élvezeti értékük jelentős, • víztartalmuk magas, többnyire 80% feletti érték.

 

• Vitaminok közül elsősorban vízben oldódókat tartalmaznak, közülük is legjelentősebb a C vitamin, • Amelyből legtöbbet a ribiszke, a citrom, a mandarin és a grépfrút tartalmaz A -vitamin-család valamennyi tagját tartalmazzák az olajos magvak, a banán, az egres, a szőlő, a szilva. • Karotinban gazdagok a sárgás gyümölcshúsúak, például a kajszibarack, az őszibarack. • Az olajos magvaknak – különösen a máknak – jelentős az F-vitamin tartalma. Az ásványi anyagok közül főként – káliumot (pl. banán, citrom, szilva, bogyós gyümölcsök) káliumot (pl. banán, birs, bogyós gyümölcsök) foszfort (pl. banán) és – vasat (pl. ribiszke) tartalmaznak. Energiaértékük általában alacsony. – Legkisebb a citrom, az alma és a málna energiatartalma. – Az olajos magvak energiaértéke jelentős. Esszenciális zsírsavakat tartalmaznak.

Gyümölcsök csoportjai

• Almatermésű gyümölcsök :

alma,:100g/10 Mg c vitamin% ban
7-8 % cuuort tartalmaz
jelentős mennyiségű antocianin, fenolsav, kvercetin, fruktóz, magnézium, pektin és C vitamin található. Utóbbi hő hatására lebomlik, ezért célszerű nyersen fogyasztani. Az alma viaszos héja tartalmazza a szervezet számára fontos anyagokat, húsa pedig az oldható rostokat.

körte : Rokona az almának. 10 % c vitamint tartalmaz.Nagy mennyiségben találhatunk benne rostokat, C és A vitamint, valamint káliumot. A körte fontos B vitamin féleséget, folsavat is tartalmaz, ami a szervezetben található boldogsághormon működését javíthatja.

birs: Késő ősszel érik savanykás ízű magas a pektin tartalma.

naspolya: Érett állapotban kásás állagú fanyarkás édes ízű. 10% c vitamin 3% rosttartalma van.

• Csonthéjú gyümölcsök: cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, kajszibarack • Héjas gyümölcsök: mandula, dió, mogyoró, gesztenye, mák, tökmag, napraforgómag • Bogyós gyümölcsök: köszméte (egres), ribiszke, málna, szamóca, szeder, faeper, szőlő • Kabaktermésű gyümölcsök: görögdinnye, sárgadinnye • Egzotikus gyümölcsök: füge, citrom, narancs, mandarin, grépfrút, datolya, gránátalma, ananász, banán, kókuszdió, szentjánoskenyér, olajbogyó, mazsola, pisztácia, kivi, mangó, avokádó, trópusi diófélék

 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre