Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Navigáció
Home Gabriella
Recepteim KÖnyvem
Alkalmi sütemények Torták

 

 

 

@varganagy.gabi

 
Oldal infó
2014. 01. 05. Nyitás
Gabi Szerkesztő
Recepteim Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

Az oldalt azért hoztam létre , hogy megosszam a családommal és veletek a titkos receptjeim és szeretném ha majd ebből egyszer össze állna az én kis könyvem.  Melynek címe Semmiből sokat és finoman. A receptek saját receptjeim vagy a saját átdolgozásaim így ne tüntesd fel a sajátodnak.

 

 
Cserék

 
Számláló
Indulás: 2014-01-05
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Cee Szerkesztő
2016. 09. 01. Nyitás
Emma Roberts Téma
G-PortálSosugary Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

karib tengeres blog csskód: karib tengeres fejléces kódja:
list-style: none; } #menu li{ float: left; padding: 2px; position: relative; } #menu a{ float: left; padding: 15px 0; width: 130px; } #menu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 11px !important; color: #000000; text-align: center; background: #ffffff; letter-spacing: 1px !important; text-transform: uppercase; text-decoration: none; } #menu li:hover > a{color: #000000;} *html #menu li a:hover{ /* IE6 */ color: #ffffff; } #menu li:hover > ul{ display: block; } #submenu{ list-style: none; padding: 0; display: none; position: absolute; top: 45px; left: 2px; z-index: 99999; background:#ffffff; width: 135px; } #submenu li{ float: none; margin: 0; padding: 0; display: block; } #submenu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 13px !important; font-weight: normal !important; color: #000000 !important; background: #ffffff; padding: 10px 0; line-height: 1; display: block; white-space: nowrap; float: none; text-transform: none; } #submenu li a:hover{ /* lenyíló menü színe, ha ráviszed az egeret */ color: #000000 !important; background: #A5D6ED; }
Home

Pina Colada és Ananász fagylalt.

2014.06.09. 12:22, varganagygabi

Én nagyon szeretem a meleget ,  de szeretem magam hűsíteni is egy nagy adag házi készítésű fagyival . A minap ballagott el a nagy lányom az oviból és nem volt sok kedvem sütni a nagy melegbe ezért kitaláltam , hogy készítek kétféle fagylaltot .
Nagyon megtetszett egy alkoholos fagylalt a Pina Colada-és fagyi de ezzel csak egy bajom volt hogy alkohol van benne így nem adhatom a kisgyermekeimnek .Tehát kifejlesztettem a gyermek barát fajtáját .
Ami nagyon finomra sikerült a vendégeim szerint is.
 
Hozzávalók:
500 ml tejszín
125 ml Ananászlé
80 ml Kókuszszirup (ezt a Bioboltokban lehet kapni.)
1 marék kókuszreszelék
 
 
Elkészítése:
 
Kimérem a keverő tálba a 125 ml ananászlét és a 80 ml kókuszszirupot és a tejszínt majd a robotgép segítségével lágy habbá verjük a keveréket.
A marék kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk és beleszórjuk a keverékbe és össze keverjük  majd egy tálba öntjük és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük míg krémes állapotra nem fagy de annak könnyebb dolga van akinek van fagyi gépe mert az csak beleönti a kész keveréket és megvárja míg a gép elkészíti a fagylaltot.
 
A másik az 
Ananász fagylalt 
 
Hozzávalók:
 
500 ml tejszín
125 ml ananászlé
1 marék apróra vágott ananász .(Konzerv vagy rendes ananász is lehet)
Én jelen esetben konzervet használtam.
 
Elkészítése:
Kimérem a keverő tálba a 125 ml ananászlét és a tejszínt majd a robotgép segítségével lágy habbá verjük a keveréket.
Az ananászt darabokra vágjuk és a lágy habba keverjük.Egy tálba öntjük  a keveréket és 3 4 órára a fagyasztóba tesszük míg krémes állapotra nem fagy de annak könnyebb dolga van akinek van fagyi gépe mert az csak beleönti a kész keveréket és megvárja míg a gép elkészíti a fagylaltot.
 

 

Túrótorta

2014.06.01. 18:08, varganagygabi

Imádom a túró tortát is habár nem szeretem túlságosan a keksz alapot így ezt is piskótalapból készítem és a túró krémes változatnál meg azt se nagyon szeretem ha vajjal van kikeverve a túró krém egy nagyon egyszerű receptet kedveltem meg ebből a változatból.
 
Hozzávalók:
 
A piskótához:
7 dkg liszt
1/2 Kávéskanál sütőpor
2 tojás
6 dkg cukor
 
Krémhez:
1 Csapott ek. zselatin
25 dkg porcukor
50 dkg túró
1 tk. vanília eszencia
1 citrom
1 dl tejföl
21/2 dl hideg tejszín
 
Elkészítése 
175 fokra előmelegítjük a sütőt .
A lisztet összekeverjük a sütőporral .
A tojásokat és a cukrot 4-5 perc alatt felhabosítjuk a robotgéppel, és óvatosan beleforgatjuk a száraz elegyet. A tésztát formába öntjük és 12 percig sütjük a 175 fokos sütőben. Majd megvárjuk míg kihűl.
 
A krémhez a zselatint 1 dl vízzel összevegyítjük, és mérsékelt lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik , aztán kihűtjük. Forralni nem szabad ! A porcukrot simára keverjük a 2-3 ek. forró vízzel és hozzáadjuk a túrót , beleöntjük a vanília eszenciát belereszeljük a citrom héját majd facsarjuk bele a citrom levét , a tejfölt  és a kihűlt zselatinos vizet is hozzá adjuk és az egészet 1-2 percig keverjük robotgéppel.
Majd kemény habot verünk a tejszínből ,és  óvatosan összeforgatjuk a túrós keveréket a tejszínnel egy szilikon kanál segítségével. 
 
És öntsük a tortaformába a piskóta tetejére egyengessük el lehet a tetejére ételfestékből különböző mintát készíteni rá majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe pihenni.
 
Tálaláskor a tetejét megszorultjuk kakaóporral.
 
 

 

 
 

Isteni Zöld rumos puncsos pillecukor pitém.

2014.06.01. 17:34, varganagygabi

Hát amikor megtaláltam a pillecukor krémet teljesen beleszerettem az ízébe íme egy újabb gasztronómiai finomság a pillecukorból. 

 

Hozzávalók:
 
A piskótához:
6 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
1 dkg cukrozatlan kakaópor
2 tojás
6 dkg Cukor
 
Krémhez:
125 ml tej
150 g epres pillecukor
16 ml rumaroma
375 ml tejszín
 
Elkészítése 
 175 fokra előmelegítjük a sütőt .
A lisztet összekeverjük a sütőporral majd a kakaóporral.
A tojásokat és a cukrot 4-5 perc alatt felhabosítjuk a robotgéppel, és óvatosan beleforgatjuk a száraz elegyet. A tésztát formába öntjük és 12 percig sütjük a 175 fokos sütőben. Majd megvárjuk míg kihűl.
 
Krém :
A krémnek csak akkor aljunk neki ha a piskóta már teljesen kihűlt és félbe vágtuk a közepénél.
125 ml tejet kimérünk a lábosba és bele öntjük a 16 ml rumaromát is majd beledobjuk a kimért pillecukrot is és lassú lángon felolvasszuk a cukrot. Majd hagyjuk kihűlni.
 
Közben verjük fel a tejszínt a robotgépben.
 
Ha felvert habot és a kihűlt pillecukor krém óvatosan keverjük össze.
 
És öntsük a tortaformába a piskóta tetejére egyengessük el lehet a tetejére ételfestékből különböző mintát készíteni rá majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe pihenni.
 
 


 

Szülinapi pille torta.

2014.05.31. 19:18, varganagygabi

Mondtam imádok sütni ezt a pillecukorból készült krémes szülinapi torta is ezt bizonyítja.
 
A piskótát sem a szokott módon készítem 6 tojás 6 ek. liszt stb. hanem egy teljesen más recept alapján vajas piskótát készítek nekem ez  sokkal jobban bejön minta a másik piskóta de azt sem szoktam hanyagolni.
 
 
Hozzávalók:
 
Piskóta:
 
200 g Vaj
200 g Cukor
200 g Liszt
4 tojás
2 tk. sütőpor
 
Krém:
 
125 ml tej
150 g Pillecukor
16 ml rum aroma
375 ml Tejszín
Tetszés szerint Ételfesték
 
Rekor:
 
Ostyalap
 
Elkészítése Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
 
Piskóta:
A 200 g vajat kikeverjük a cukorral , ha már krémes a vaj akkor beletesszük az első tojást keverjük kicsit de ne hogy kicsapódjon és ezt követően tesszük bele a tisztet a többi tojást és a sütő poros lisztet 3 részben adjuk hozzá a kész krémet sütiformába öntjük és 40-45 percig 180 fokos sütőbe sütjük.
 
Krém :
 
A krémnek csak akkor aljunk neki ha a piskóta már teljesen kihűlt és félbe vágtuk a közepénél.
125 ml tejet kimérünk a lábosba és bele öntjük a 16 ml rumaromát is majd beledobjuk a kimért pillecukrot is és lassú lángon felolvasszuk a cukrot. Majd hagyjuk kihűlni.
 
Közben verjük fel a tejszínt a robotgépben.
 
A felvert habot és a kihűlt pillecukor krém  óvatosan keverjük össze.
A torta közepét kenjük meg a kész krémmel majd helyezzük rá a felső lapot , azt viszont óvatosan és ne túl sok krémet használjunk nehogy eláztassuk az ostyát .
Ha megkentük a tetejét ráhelyezzük az ostyát jöhet a díszítés a maradék krémet habzsákba töltjük és kis csúcsokat nyomunk körbe körbe amíg be nem fedjük a tortát majd a hűtőbe helyezzük hogy a krém megdermedjen. Ha a krém megdermedt akkor asztalra tesszük és várjuk a hatást mikor a gyermek megkapja.

 

India húsos zöldséges Curry

2014.04.26. 16:28, varganagygabi

Nagyon szeretek barangolni az egzotikus ízek világában .
Barangolásom közben született meg ez a receptem is.
 
 
Hozzávalók:
 
1 Gerezd Foghagyma
1 Fej Hagyma
11/2 tk Curry fűszerkeverék
(Koriander,kurkuma,chili, mustármag,romai kömény, foghagyma, só, ánizskapormag,cayennerbors)
1/2 l Zöldségleves alaplé
1 doboz kókusztej
Ízlés szerint cukor
500 g csirkemell filé
1 piros kaliforniai paprika
Karfiol
Brokkoli
Kukorica
Répa
Zöldbab
Cukorborsó
Kapor
 
Elkészítése:
 
Csíkokra vágjuk a csirkemellet.
A húst egy wokban 2 részletben készre pirítjuk , majd félretesszük.
Az olajba Megfuttatjuk a foghagymát, majd megdinszteljük a fél karikára vágott vöröshagymát. Ezt követően beletesszük a zöldségeket és majd a 11/2 tk curry fűszerkeveréket és a húst , felöntjük a kókusz tejel az alaplével kimossuk a konzerv dobozt hogy egy csepp se vesszen kárba és az alaplét is a wokba öntjük .Kevergetjük és 15 percig még főzzük kis lángon forrásig.
Ha kész rizzsel kínáljuk.
Ebben az esetben én a rizst Paella fűszerkeverékkel készítem el.
Fűszerek:(Kurkuma, vöröshagyma , foghagyma, paprika, paradicsom,petrezselyem,cayennebors sáfrány.)
 

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!