Pina Colada és Ananász fagylalt. 2014.06.09. 12:22, varganagygabi
Én nagyon szeretem a meleget , de szeretem magam hűsíteni is egy nagy adag házi készítésű fagyival . A minap ballagott el a nagy lányom az oviból és nem volt sok kedvem sütni a nagy melegbe ezért kitaláltam , hogy készítek kétféle fagylaltot .
Nagyon megtetszett egy alkoholos fagylalt a Pina Colada-és fagyi de ezzel csak egy bajom volt hogy alkohol van benne így nem adhatom a kisgyermekeimnek .Tehát kifejlesztettem a gyermek barát fajtáját .
Ami nagyon finomra sikerült a vendégeim szerint is.
Hozzávalók:
500 ml tejszín
125 ml Ananászlé
80 ml Kókuszszirup (ezt a Bioboltokban lehet kapni.)
1 marék kókuszreszelék
Elkészítése:
Kimérem a keverő tálba a 125 ml ananászlét és a 80 ml kókuszszirupot és a tejszínt majd a robotgép segítségével lágy habbá verjük a keveréket.
A marék kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk és beleszórjuk a keverékbe és össze keverjük majd egy tálba öntjük és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük míg krémes állapotra nem fagy de annak könnyebb dolga van akinek van fagyi gépe mert az csak beleönti a kész keveréket és megvárja míg a gép elkészíti a fagylaltot.
A másik az
Ananász fagylalt
Hozzávalók:
500 ml tejszín
125 ml ananászlé
1 marék apróra vágott ananász .(Konzerv vagy rendes ananász is lehet)
Én jelen esetben konzervet használtam.
Elkészítése:
Kimérem a keverő tálba a 125 ml ananászlét és a tejszínt majd a robotgép segítségével lágy habbá verjük a keveréket.
Az ananászt darabokra vágjuk és a lágy habba keverjük.Egy tálba öntjük a keveréket és 3 - 4 órára a fagyasztóba tesszük míg krémes állapotra nem fagy de annak könnyebb dolga van akinek van fagyi gépe mert az csak beleönti a kész keveréket és megvárja míg a gép elkészíti a fagylaltot.
Túrótorta 2014.06.01. 18:08, varganagygabi
Imádom a túró tortát is habár nem szeretem túlságosan a keksz alapot így ezt is piskótalapból készítem és a túró krémes változatnál meg azt se nagyon szeretem ha vajjal van kikeverve a túró krém egy nagyon egyszerű receptet kedveltem meg ebből a változatból.
Hozzávalók:
A piskótához:
7 dkg liszt
1/2 Kávéskanál sütőpor
2 tojás
6 dkg cukor
Krémhez:
1 Csapott ek. zselatin
25 dkg porcukor
50 dkg túró
1 tk. vanília eszencia
1 citrom
1 dl tejföl
21/2 dl hideg tejszín
Elkészítése
175 fokra előmelegítjük a sütőt .
A lisztet összekeverjük a sütőporral .
A tojásokat és a cukrot 4-5 perc alatt felhabosítjuk a robotgéppel, és óvatosan beleforgatjuk a száraz elegyet. A tésztát formába öntjük és 12 percig sütjük a 175 fokos sütőben. Majd megvárjuk míg kihűl.
A krémhez a zselatint 1 dl vízzel összevegyítjük, és mérsékelt lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik , aztán kihűtjük. Forralni nem szabad ! A porcukrot simára keverjük a 2-3 ek. forró vízzel és hozzáadjuk a túrót , beleöntjük a vanília eszenciát belereszeljük a citrom héját majd facsarjuk bele a citrom levét , a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet is hozzá adjuk és az egészet 1-2 percig keverjük robotgéppel.
Majd kemény habot verünk a tejszínből ,és óvatosan összeforgatjuk a túrós keveréket a tejszínnel egy szilikon kanál segítségével.
És öntsük a tortaformába a piskóta tetejére egyengessük el lehet a tetejére ételfestékből különböző mintát készíteni rá majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe pihenni.
Tálaláskor a tetejét megszorultjuk kakaóporral.
Isteni Zöld rumos puncsos pillecukor pitém.2014.06.01. 17:34, varganagygabi
Hát amikor megtaláltam a pillecukor krémet teljesen beleszerettem az ízébe íme egy újabb gasztronómiai finomság a pillecukorból.
Hozzávalók:
A piskótához:
6 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
1 dkg cukrozatlan kakaópor
2 tojás
6 dkg Cukor
Krémhez:
125 ml tej
150 g epres pillecukor
16 ml rumaroma
375 ml tejszín
Elkészítése
175 fokra előmelegítjük a sütőt .
A lisztet összekeverjük a sütőporral majd a kakaóporral.
A tojásokat és a cukrot 4-5 perc alatt felhabosítjuk a robotgéppel, és óvatosan beleforgatjuk a száraz elegyet. A tésztát formába öntjük és 12 percig sütjük a 175 fokos sütőben. Majd megvárjuk míg kihűl.
Krém :
A krémnek csak akkor aljunk neki ha a piskóta már teljesen kihűlt és félbe vágtuk a közepénél.
125 ml tejet kimérünk a lábosba és bele öntjük a 16 ml rumaromát is majd beledobjuk a kimért pillecukrot is és lassú lángon felolvasszuk a cukrot. Majd hagyjuk kihűlni.
Közben verjük fel a tejszínt a robotgépben.
Ha felvert habot és a kihűlt pillecukor krém óvatosan keverjük össze.
És öntsük a tortaformába a piskóta tetejére egyengessük el lehet a tetejére ételfestékből különböző mintát készíteni rá majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe pihenni.
Szülinapi pille torta.2014.05.31. 19:18, varganagygabi
Mondtam imádok sütni ezt a pillecukorból készült krémes szülinapi torta is ezt bizonyítja.
A piskótát sem a szokott módon készítem 6 tojás 6 ek. liszt stb. hanem egy teljesen más recept alapján vajas piskótát készítek nekem ez sokkal jobban bejön minta a másik piskóta de azt sem szoktam hanyagolni.
Hozzávalók:
Piskóta:
200 g Vaj
200 g Cukor
200 g Liszt
4 tojás
2 tk. sütőpor
Krém:
125 ml tej
150 g Pillecukor
16 ml rum aroma
375 ml Tejszín
Tetszés szerint Ételfesték
Rekor:
Ostyalap
Elkészítése Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Piskóta:
A 200 g vajat kikeverjük a cukorral , ha már krémes a vaj akkor beletesszük az első tojást keverjük kicsit de ne hogy kicsapódjon és ezt követően tesszük bele a tisztet a többi tojást és a sütő poros lisztet 3 részben adjuk hozzá a kész krémet sütiformába öntjük és 40-45 percig 180 fokos sütőbe sütjük.
Krém :
A krémnek csak akkor aljunk neki ha a piskóta már teljesen kihűlt és félbe vágtuk a közepénél.
125 ml tejet kimérünk a lábosba és bele öntjük a 16 ml rumaromát is majd beledobjuk a kimért pillecukrot is és lassú lángon felolvasszuk a cukrot. Majd hagyjuk kihűlni.
Közben verjük fel a tejszínt a robotgépben.
A felvert habot és a kihűlt pillecukor krém óvatosan keverjük össze.
A torta közepét kenjük meg a kész krémmel majd helyezzük rá a felső lapot , azt viszont óvatosan és ne túl sok krémet használjunk nehogy eláztassuk az ostyát .
Ha megkentük a tetejét ráhelyezzük az ostyát jöhet a díszítés a maradék krémet habzsákba töltjük és kis csúcsokat nyomunk körbe körbe amíg be nem fedjük a tortát majd a hűtőbe helyezzük hogy a krém megdermedjen. Ha a krém megdermedt akkor asztalra tesszük és várjuk a hatást mikor a gyermek megkapja.
India húsos zöldséges Curry 2014.04.26. 16:28, varganagygabi
Nagyon szeretek barangolni az egzotikus ízek világában .
Barangolásom közben született meg ez a receptem is.
Hozzávalók:
1 Gerezd Foghagyma
1 Fej Hagyma
11/2 tk Curry fűszerkeverék
(Koriander,kurkuma,chili, mustármag,romai kömény, foghagyma, só, ánizskapormag,cayennerbors)
1/2 l Zöldségleves alaplé
1 doboz kókusztej
Ízlés szerint cukor
500 g csirkemell filé
1 piros kaliforniai paprika
Karfiol
Brokkoli
Kukorica
Répa
Zöldbab
Cukorborsó
Kapor
Elkészítése:
Csíkokra vágjuk a csirkemellet.
A húst egy wokban 2 részletben készre pirítjuk , majd félretesszük.
Az olajba Megfuttatjuk a foghagymát, majd megdinszteljük a fél karikára vágott vöröshagymát. Ezt követően beletesszük a zöldségeket és majd a 11/2 tk curry fűszerkeveréket és a húst , felöntjük a kókusz tejel az alaplével kimossuk a konzerv dobozt hogy egy csepp se vesszen kárba és az alaplét is a wokba öntjük .Kevergetjük és 15 percig még főzzük kis lángon forrásig.
Ha kész rizzsel kínáljuk.
Ebben az esetben én a rizst Paella fűszerkeverékkel készítem el.
Fűszerek:(Kurkuma, vöröshagyma , foghagyma, paprika, paradicsom,petrezselyem,cayennebors sáfrány.)
|