Sajtos majonézes malackák.
2014.01.20. 13:50, varganagygabi
Ezt a receptet egy híres szakácsnő repertoárjából vettem de nekem és a családomnak ahogy ő készítette túl száraz volt ezért változtattam a recepten és formáltam meg a saját ízlésünk szerint.
Hozzávalók
375 g liszt
1 tk só
50 g reszelt sajt
2 1/2 dl zsíros tej
1 tojás
3 ek olaj
1 ek majonéz
1 csomag virsli (10 cm hosszúságra vágva)
1 tojás a tészta kenéséhez
Melegítsük elő a sütőt 220 c-ra.
Merjük ki a tálba a lisztet adjuk hozzá a sót és 25 g reszelt sajtot , keverjük össze. Egy másik tálba keverjük össze a tejet a tojást és az olajat majd az egészet öntsük a száraz alapanyagokhoz. Majd gyúrjunk belőle tésztát ha túl ragacsos lenne adjunk még hozzá lisztet ezt úgy is akkor látjuk csak ha éppen készítjük , hogy mennyi lisztet vesz fel a tészta. Nyújtsuk a tésztát közepes vastagságúra.
A kinyújtott tésztát kenjük meg majonézzel és szórjuk meg a maradék sajttal.
Vágjuk a tésztát 4 cm hosszúra és 6 cm darabokra. és tekerjük bele a virsli darabokat. Sütőporral bélelt tepsibe tesszük, majd kenjük meg a másik tojással .Tegyük a sütőbe 12-15 perc re ennyi elég neki. Ha kész hagyjuk kihűlni és mehet a gyerekeink elé garantáltan el fog fogyni.