Krémlevesek
2016.09.03. 17:07, varganagygabi
Ma délelőtt felhívott a tesóm segítséget kérni levesek terén meg is ragadom az alkalmat és megosztom veletek pát bejegyzésen keresztöl a kedvenc leveseim és krémleveseim receptjét. Itt a brokkoli krémleves is amit kérdeztél a gondolataim összeszedése nélkül sajnos szóba kihagytam a hagymát de esküszöm más nem hagytam ki szívem.
1 közepes fej vöröshagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
200 ml laktóz mentes főzőtejszín
só , bors
1 ek. kukorica keményítő a sűrítéshez
Kevés olaj
Elkészítése:
Én a brokkoliból a fagyasztott verziót használom szóval ha ti is ezzel készítitek el a levest a bizonyos mozzanatokat le tudtok rövidíteni. Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát sózzuk borsozzuk a lábosba öntjük a brokkolit és felöntjük vízzel . Puhára főzzük a brokkolit a turmix gépbe öntjük a tejszínt és az egy ek. étkezési keményítőt majd bele merjük a brokkolis levest elfordítjuk a gombot és kész is vissza öntjük a fazékba egyet tottyan és el is készült . Tálalásnál pirított kenyérkockát szoktam a tetejére tenni.
Ha esetleg nincs turmix géped akkor a turmixoláshoz tökéletesen megfelel a bot mixer is ebben az esetben a tejszínt és az egy ek. kukorica keményítőt bele tesszük a lábasba és úgy mixeljük le.