Kukorica krémleves!
2016.09.03. 17:35, varganagygabi
Ez az én nagy kedvencem a krémlevesek közül. De van egy kis bibi vele de hát az orvosolható amikor le mixeled a héja mind a levesben marad amit nem szeretek benne így erre kitaláltam egy aprócska mozzanatot fogok egy szűrőt és átpasszírozom így kapom meg a számomra nagy kedvenc krémelevesem és íncsiklandozó lesz .
Hozzávalók :
500 dkg fagyasztott kukorica
1.2 L víz
200 ml laktóz mentes tejszín
1 ek. kukorica keményítő a sűrítéshez
só , bors
Elkészítése : Óda teszem főni a kukoricát sózom borsozom. Mikor felforrt és puha le veszem a tűzről bele öntöm a laktóz mentes tejszínt és hozzá adom az egy ek. Kukoricakeményítőt bot mixer segítségével le turmixoljuk. De nálam itt jön a fortély és veszek egy szűrőt és áttöröm vagy átpasszírozom rajta. Így lesz a krémlevesem igazán krémes és nem fogsz találkozni nem oda illő darabbal. Tálaláshoz pirítok hozzá egy szelet kenyeret felkockázóm és már lehet is enni. Számomra ez a mennyei kukorica krémleves.