Puncs SZELET/ Puncstorta
2017.11.07. 18:15, varganagygabi
Már sokan kérdeztétek tőlem , hogyan készül a Puncs szelet / Puncs torta. Íme ma elhoztam nektek az eredeti receptet. Háziasszonyok konyhájában inkább csak a torta forma található meg mert vajuk be őszintén süti kereteket nem tartunk otthon .
Na de most jöjjenek az alapanyagok.
Szírup
Ízlés szerint cukor
1 citrom héja
1 narancs héja
1tk. fahéj
500 ml víz
Ízlés derint rum
Szügségünk lesz 2 tortára
Sárga barack lekvárra
A rum kivételével mind egy edénybe öntjük majd felforraljuk.A legvégén bele öntjük a rumot. A szirupot ketté osztjuk és a felét rózsaszínűre festjük.
Az egyik piskóta karikát félbe vágjuk az alsó lapot megkenjük baracklekvárral majd ráhelyezem a piskóta formát / karikát.
A másik piskóta karikát kockára vágjuk ketté osztjuk az egyik felét a fehér sziruppal a másik felét rózsaszín sziruppal keverjük össze. A kétféle piskótát óvatosan összekeverjük.Majd betöltjük a formába helyezett lap tetejére (amit előzőleg megkentünk barackízzel.)A töltelék tetejét is kenjük meg barack lekvárral helyezzük rá a másik fél piskótalapot.1 estét préseljük. Tortakarikából kivéve lekenjük barack lekvárral majd rózsaszín gond annál bevonjuk. Tetejére rácsszerűen fecskendezzük a fondant.