Móczárt Torta
2018.05.14. 16:50, varganagygabi
Sziasztok már rég hoztam nektek valamit sok minden történik velem mostanában. De most van némi időm így hoztam nektek egy új receptet.
Ez egy igen különleges tortának számít és nagyon finom is.
Az alja csokis karika az első krém mogyorókrém a közepén dobos lap a tetején pisztácia krém és kívülről marcipán borítja.
Piskóta recepr az alapreceptek között lesz található.
Csokis piskóta
Dobos lap
1. krém
3 evőkanál mogyorókrém
3 dl tejszín
1 ek. zselatin
Mogyorókrémet
Fel vert tejszínt összekeverjük a három evőkanál mogyoró krémmel és öntünk hozzá két evőkanál zselatint ezt.
Egy másik tálban közben elkészítjük a pisztácia krémet.
Pisztácia krém hozzávalói:
2 Evőkanál Pisztácia paszta
4 dl tejszín
zöld ételfesték
A pisztácia pasztát kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a zöld ételfestéket a torta betöltése úgy történik hogy fogunk egy tortakarikát alulra helyezzük a csokis piskóta karikákat rá töltjük a mogyorókrémes tejszínhabot kis púpot képzünk a közepén a krémből a tortának ez a különlegessége majd ráhelyezzük a vékony dobos lapot és a tetejét színültig töltjük a zöld pisztáciás krémmel a tetejének kereten felül kell lenni. Majd helyezzük fagyasztóba 12 h-n keresztül. Ki fagyasszuk a tortát majd körbe Kenjük egy vastagabb réteg vajkrémmel igyekszünk sima felületet kapni. Majd kinyújtjuk a zöld marcipánt és beburkoljuk a tortánkat. Díszítés teljesen ránk van bízva ez lehet egy nyíl, átlőtt almával lehet csoki pasztilla tényleg a csillagos ég a határ.