Alms pite
2014.06.10. 07:43, varganagygabi

A nagynénémtl és a nagybátyámtól kaptam tavaly egy nagyon finom pite receptet nyáron amikor érik a megy akkor kiváló meggyes pitének sszel amikor bejön az alma idszak nagyon jó almás pitének is. Na persze ezt is átalakítottam kicsit szinte teljesen új alapanyagokat is kapott a süti.Így ha lehet mondani egy sütire sokkal egészségesebb lett.
Hozzávalók tésztához:
600 g liszt
2 tojás sárgája
100 g sötétbarna melaszos nádcukor
100 g kristály cukor
1 csomag sütpor
200 g vénusz sózatlan lágy vaj
1 kis doboz tejföl
Töltelék :2 marék zsemlemorzsa
A töltelék lehet megy ,vagy alma
Elkészítése : Melegítsük el a sütt 150 °C Az összes alapanyagot egy tálba kimérjük majd elkezdjük összedolgozni addig gyúrjuk amíg össze nem áll. Egy nagy gömböt formálunk ,majd ketté vesszük és mindkét felét a tepsi méretére gyúrjuk.
Sütpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az alsó részét meg szórjuk egy villával.Megszórjuk zsemlemorzsával és erre helyezzük a tölteléket a tetejét is megszórjuk a zsemlemorzsával és rá helyezzük a tetejét .
Tetejét villával megszurkáljuk majd az elmelegített sütbe és aranybarnára sütjük.