Mondtam imádok sütni ezt a pillecukorból készült krémes szülinapi torta is ezt bizonyítja.
A piskótát sem a szokott módon készítem 6 tojás 6 ek. liszt stb. hanem egy teljesen más recept alapján vajas piskótát készítek nekem ez sokkal jobban bejön minta a másik piskóta de azt sem szoktam hanyagolni.
Hozzávalók:
Piskóta:
200 g Vaj
200 g Cukor
200 g Liszt
4 tojás
2 tk. sütőpor
Krém:
125 ml tej
150 g Pillecukor
16 ml rum aroma
375 ml Tejszín
Tetszés szerint Ételfesték
Rekor:
Ostyalap
Elkészítése Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Piskóta:
A 200 g vajat kikeverjük a cukorral , ha már krémes a vaj akkor beletesszük az első tojást keverjük kicsit de ne hogy kicsapódjon és ezt követően tesszük bele a tisztet a többi tojást és a sütő poros lisztet 3 részben adjuk hozzá a kész krémet sütiformába öntjük és 40-45 percig 180 fokos sütőbe sütjük.
Krém :
A krémnek csak akkor aljunk neki ha a piskóta már teljesen kihűlt és félbe vágtuk a közepénél.
125 ml tejet kimérünk a lábosba és bele öntjük a 16 ml rumaromát is majd beledobjuk a kimért pillecukrot is és lassú lángon felolvasszuk a cukrot. Majd hagyjuk kihűlni.
Közben verjük fel a tejszínt a robotgépben.
A felvert habot és a kihűlt pillecukor krém óvatosan keverjük össze.
A torta közepét kenjük meg a kész krémmel majd helyezzük rá a felső lapot , azt viszont óvatosan és ne túl sok krémet használjunk nehogy eláztassuk az ostyát .
Ha megkentük a tetejét ráhelyezzük az ostyát jöhet a díszítés a maradék krémet habzsákba töltjük és kis csúcsokat nyomunk körbe körbe amíg be nem fedjük a tortát majd a hűtőbe helyezzük hogy a krém megdermedjen. Ha a krém megdermedt akkor asztalra tesszük és várjuk a hatást mikor a gyermek megkapja.