Kókuszos házi keksz
2014.02.04. 11:52, varganagygabi
Ezt a kekszet nem olyan rég kísérleteztem ki. a A kislányomnak készült az óvodába farsang alkalmából. Hókiflinek indult a dolog de aztán sok minden mást kellett készítenem aznap pl.: a lányom farsangi ruháját is aznap fejeztem közben figyelnem kellett a 3 apró talpúra így nem volt kedvem diót törni és ledarálni ezért átugrottunk a boltba és vettünk egy kókuszreszeléket és kicseréltem a diót kókuszra na meg adtam hozzá pár dolgot és a végeredmény mennyei lett.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg kristály cukor
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 tojás sárgája
3 ek víz
Elkészítése.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Mérjük ki a tálba a lisztet keverjük hozzá a kókuszreszeléket, a cukrot és adjuk hozzá a vajat dolgozzuk össze amennyire tudjuk majd válaszuk szét a tojást és a sárgáját adjuk hozzá, ezután jöhet bele a 3 evőkanál víz és a tésztát gyúrjuk össze a végén egy kicsit ragacsos de tömény tésztát kell kapnunk belőle .
Lisztel szórjuk meg majd kis darabokat csipkedünk belőle és apró köröket formázunk tenyerünkkel belőle és a két tenyerünk között megnyomjuk a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és mehet az előmelegített sütőbe 15-20 percre.