Spanyol kakukk füves tejszínes virsli ragu tésztával .
2014.02.22. 11:07, varganagygabi
Egy egészen fantasztikus íz kombinációt hoztam létre a virsli a tejszín a mustármag és a kakukkfű tea ízeit keverve.Legalább is a családomnak és nekem nagyon bejött.Érdemas kiprobálni.
Hozzávalók:
1 nagy csomagos virsli
1 nagy fej lila hagyma
1 szál répa
1 Spanyol Kakukkfű tea filter
Ízlés szerint só , bors
1 tk mustármag.
2 dl tejszín
2 dl víz
Elkészítése:
A hagymát fél karikákra szeljük , megpucoljuk a répát majd ezt is felszeleteljük apró csíkokra .
A virslit karikára vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük majd ha már elkezd üvegesedni hozzá rakjuk a sárga répát és megfűszerezzük sózzuk borsozzuk majd a tea filtert felbontjuk és az ételre szórjuk ezt követi a mustármag .Ha elkezd puhulni a répa de nem kell teljesen puhának lenni én azt szeretem ha még egy kicsit roppan a fogam alatt , akkor bele tesszük a felkarikázott virslit pirosra sütjük és felöntjük a 2 dl tejszínnel a tejszínes dobozt nem szoktam kidobni mert jó mérce kimérni a 2 dl vizet és így kimossuk az utolsó csepp tejszínt is a dobozból és az is az ételbe kerül , tehát kimérjük és beleöntjük a 2 dl vizet is a raguba és felforraljuk egy kicsit besűrűsödik de nem nagyon kel ezzel foglalkozni kb 5 percig főzzük és készen is van a ragunk egyszerű olcsó és finom is .
Tésztával tálaljuk.