A férjem és én nagyon szeretjük a Táj a Kínai és az Ázsiai konyhát ,egyik nagy kedvencünk az Édes-Savanyú.
Ezt a receptet még anyukám tanította.
Hozzávalók: 600 g csirke mell filé
1 doboz szárított shiitake gomba
1 konzervananász
kevés olaj
1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika
2 ek. kukoricakeményítő
1 gerezd foghagyma
ízlés szerint szójaszósz,ecet,méz ,só,bors.
Elkészítése:
A shiitake gombát beáztatjuk melegvérűbe.
A húst megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Összekeverjük a szójaszószt és a kukoricakeményítőt majd megforgatjuk benne a hús csíkokat 2 részletben kevés olajon megpirítjuk a húst a wokban. A húst félretesszük és a maradék olajon megfuttatunk egy gerezd foghagymát majd erre tesszük a paprikákat, de a paprikákat ne főzzük puhára szerintem akkor tökéletes ha nem veszíti el a paprika a ropogóságát. Majd jöhet bele az ananászt és a legvégén a kinyomkodott gombát .Kis ideig pirítjuk majd hozzá öntjük a húst és tovább piritjük .
Közben egy tálban ízlés szerint elkeverjük a mézet a cukrot a szójaszószt egy kis ecet és víz keverékével.majd ráöntjük a szószt a húsra és felforraljuk megvárjuk megvárjuk míg egy kicsit besűrűsödik az étel és elzárjuk alatta a gázt .
Párolt rizzsel tálaljuk.