Isteni Zöld rumos puncsos pillecukor pitém.
2014.06.01. 17:34, varganagygabi
Hát amikor megtaláltam a pillecukor krémet teljesen beleszerettem az ízébe íme egy újabb gasztronómiai finomság a pillecukorból.
Hozzávalók:
A piskótához:
6 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
1 dkg cukrozatlan kakaópor
2 tojás
6 dkg Cukor
Krémhez:
125 ml tej
150 g epres pillecukor
16 ml rumaroma
375 ml tejszín
Elkészítése
175 fokra előmelegítjük a sütőt .
A lisztet összekeverjük a sütőporral majd a kakaóporral.
A tojásokat és a cukrot 4-5 perc alatt felhabosítjuk a robotgéppel, és óvatosan beleforgatjuk a száraz elegyet. A tésztát formába öntjük és 12 percig sütjük a 175 fokos sütőben. Majd megvárjuk míg kihűl.
Krém :
A krémnek csak akkor aljunk neki ha a piskóta már teljesen kihűlt és félbe vágtuk a közepénél.
125 ml tejet kimérünk a lábosba és bele öntjük a 16 ml rumaromát is majd beledobjuk a kimért pillecukrot is és lassú lángon felolvasszuk a cukrot. Majd hagyjuk kihűlni.
Közben verjük fel a tejszínt a robotgépben.
Ha felvert habot és a kihűlt pillecukor krém óvatosan keverjük össze.
És öntsük a tortaformába a piskóta tetejére egyengessük el lehet a tetejére ételfestékből különböző mintát készíteni rá majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe pihenni.