Túrótorta
2014.06.01. 18:08, varganagygabi
Imádom a túró tortát is habár nem szeretem túlságosan a keksz alapot így ezt is piskótalapból készítem és a túró krémes változatnál meg azt se nagyon szeretem ha vajjal van kikeverve a túró krém egy nagyon egyszerű receptet kedveltem meg ebből a változatból.
Hozzávalók:
A piskótához:
7 dkg liszt
1/2 Kávéskanál sütőpor
2 tojás
6 dkg cukor
Krémhez:
1 Csapott ek. zselatin
25 dkg porcukor
50 dkg túró
1 tk. vanília eszencia
1 citrom
1 dl tejföl
21/2 dl hideg tejszín
Elkészítése
175 fokra előmelegítjük a sütőt .
A lisztet összekeverjük a sütőporral .
A tojásokat és a cukrot 4-5 perc alatt felhabosítjuk a robotgéppel, és óvatosan beleforgatjuk a száraz elegyet. A tésztát formába öntjük és 12 percig sütjük a 175 fokos sütőben. Majd megvárjuk míg kihűl.
A krémhez a zselatint 1 dl vízzel összevegyítjük, és mérsékelt lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik , aztán kihűtjük. Forralni nem szabad ! A porcukrot simára keverjük a 2-3 ek. forró vízzel és hozzáadjuk a túrót , beleöntjük a vanília eszenciát belereszeljük a citrom héját majd facsarjuk bele a citrom levét , a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet is hozzá adjuk és az egészet 1-2 percig keverjük robotgéppel.
Majd kemény habot verünk a tejszínből ,és óvatosan összeforgatjuk a túrós keveréket a tejszínnel egy szilikon kanál segítségével.
És öntsük a tortaformába a piskóta tetejére egyengessük el lehet a tetejére ételfestékből különböző mintát készíteni rá majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe pihenni.
Tálaláskor a tetejét megszorultjuk kakaóporral.