Pina Colada és Ananász fagylalt.
2014.06.09. 12:22, varganagygabi
Én nagyon szeretem a meleget , de szeretem magam hűsíteni is egy nagy adag házi készítésű fagyival . A minap ballagott el a nagy lányom az oviból és nem volt sok kedvem sütni a nagy melegbe ezért kitaláltam , hogy készítek kétféle fagylaltot .
Nagyon megtetszett egy alkoholos fagylalt a Pina Colada-és fagyi de ezzel csak egy bajom volt hogy alkohol van benne így nem adhatom a kisgyermekeimnek .Tehát kifejlesztettem a gyermek barát fajtáját .
Ami nagyon finomra sikerült a vendégeim szerint is.
Hozzávalók:
500 ml tejszín
125 ml Ananászlé
80 ml Kókuszszirup (ezt a Bioboltokban lehet kapni.)
1 marék kókuszreszelék
Elkészítése:
Kimérem a keverő tálba a 125 ml ananászlét és a 80 ml kókuszszirupot és a tejszínt majd a robotgép segítségével lágy habbá verjük a keveréket.
A marék kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk és beleszórjuk a keverékbe és össze keverjük majd egy tálba öntjük és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük míg krémes állapotra nem fagy de annak könnyebb dolga van akinek van fagyi gépe mert az csak beleönti a kész keveréket és megvárja míg a gép elkészíti a fagylaltot.
A másik az
Ananász fagylalt
Hozzávalók:
500 ml tejszín
125 ml ananászlé
1 marék apróra vágott ananász .(Konzerv vagy rendes ananász is lehet)
Én jelen esetben konzervet használtam.
Elkészítése:
Kimérem a keverő tálba a 125 ml ananászlét és a tejszínt majd a robotgép segítségével lágy habbá verjük a keveréket.
Az ananászt darabokra vágjuk és a lágy habba keverjük.Egy tálba öntjük a keveréket és 3 - 4 órára a fagyasztóba tesszük míg krémes állapotra nem fagy de annak könnyebb dolga van akinek van fagyi gépe mert az csak beleönti a kész keveréket és megvárja míg a gép elkészíti a fagylaltot.