Gesztenyetekercs
2015.01.02. 19:15, varganagygabi
Most készítettem ilyet előszór karácsonyra de hát mindent ki kell próbálni 1 x gondoltam én de a végkifejlet hú na az nagyon finom lett ezt mi sem bizonyítja jobban mint hogy a vendégeimnek nem is jutott mert megették a gyerekeim és na persze mi is a párommal. A tésztát a régi fajta módon készítettem most .
Tészta Hozzávalói:
6 tojás
6 ek . liszt
6 ek . Cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 kk. Sütőpor.
Krémhez:
50 g vaj
100 g cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
150 g gesztenye massza
Töltelék:
300 g gesztenyemassza
A tetejére :
150 g Durvára darált keksz
Elkészítése: Elő melegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét lágyan felverjük a robotgéppel amikor lágy habbá kevertük akkor beletesszük a vaníliás cukrot és a 6 ek. Kristály cukrot és így verjük fel tovább kemény habbá. Ha már meg lehet fordítani a tálat és nem folyik a fehérje hanem masszívan benne marad a tálban akkor bele tesszük a tojás sárgáját és a lisztet meg a sütőport 1 fokozaton a habkeverő lapáttal óvatosan összekeverjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral majd a masszát beleöntjük és 15-20 percig sütjük. A sütőből kivesszük és még melegen feltekerjük úgy haduk kihűlni. A pudingport felfőzzük 4 dl tejjel kihűtjük belekeverjük az 50 g vajat és 150 g gesztenye masszát . Megkenjük vele a tésztát a 300 g gesztenyemasszát erre rákenjük még és így tekerjük most fel. A tetejét a maradék pudingos töltelékkel bekenjük majd a durvára darált keksszel megszórjuk.