2017.06.10. 21:05, varganagygabi

Kabókosok a tök félék családja.
Uborka, Főzőtök, Sütőtök, Patiszon:
Magas a víztartalmuk :
Zöld érett állapotban használjuk,
Magas a vitamin tartalmuk.
Levélzöldségek:
Fejes saláta
Galambbegy saláta
Spenót : Oxánsavat tartalmaz megköti a CA vitamint
90% víztartalom
Magas a C vitamin tartalma.
Sóska: Oxánsavat tartalmaz megköti a CA vitamint
90% víztartalom
Magas a C vitamin tartalma.
1. Római,
2.Rukkola,
3.Radicchio,
4.Creson,
5.Butterhead,
6.Fodros,
7.Vízitorma,
8.Endívia,
9.Jégsaláta
10. Kapor
Rebarbara:
Gyümölcshöz hasonlóan kompótnak, lekvárnak, ivólének, sőt bornak is használják tőlünk északabbra, ahol kevesebb gyümölcs érik be. Leginkább az almához hasonló, azt helyettesítő étek. Levélnyele meglehetősen rostos, ezért külső rétegét a spárgához hasonlóan mindig meg kell hámozni, majd célszerű 2-3 cm-es felvágni.
magas a C vitamin tartalma és a magnézium tartalma.
Cikóriasaláta: Jelentős mennyiségű C vitamint tartalmaz. Gyökerét pótkávénak használják.
Hagyma félék:
Vöröshagyma, Zöldhagyma, Zöld fokhagyma, fokhagyma, Metélőhagyma ,Póréhagyma: Magas a víztartalmuk a szénhidrát tartalmuk .
Egyéb zöldségek:
Gomba : 90% Víztartalom Csak nagykereskedésben szabad vásárolni . A vitamin kivételével sok vitamin található meg magas a kitin és rost tartalma ezért nehezen emészthető.
Kukorica : Magas a cukor tartalma, magas a szénhidrátártalma
Spárga magas a vitamin tartalma.