Csokoládétorta
2017.12.04. 17:42, varganagygabi
Sziasztok ma ismét hoztam egy tortát nektek méghozzá sokak nagy kedvencét a csokoládétortát . Élőszőr a vajkrémes csokitortával kezdenék amit sokan elrontanak mert csak a vajat porcukrot keverik ki kakaóporral.Ettől kiver néha a frász ez a verzió nagyon tömény számomra. Az én csokitoránál párisikrémet habosítok ki vajkrémmel.
Párizsikrém :
1000 g cukor
500 g tejszín ezt lehet helyettesíteni tejjel is.
250 g étcsokoládé
300 g kakaópor
350 g vaj
A tejszínt vagy a tejet egy magas falú edénybe öntjük hozzá adjuk a cukrot. Feltesszük a gázra Nagylángon kevergetjük amigsüritettej állaga nem lesz . Megvárjuk míg el kezd futni de nem kell félnünk ez nem fut ki a gázra amikor el kezd visszafelé menni a hab elzárjuk alatta a gázt és hozzáadjuk a vajat a csokit és amikor ezek felolvadtak hozzákeverjük az átszítált kakaóport símára keverjük. Megvárjuk míg kihűl. Majd vajkrémmel habosítjuk és betőlthetjük a piskóta torta alapunkba.Ennek a receptjét itt nem is részletezném de lesz egy poszt amiben csak piskóta alapokat fogok írni nektek.Díszítés hát mit is mondja csak a képzeletedre van bizva itt én mutatok nektek pár tortát és pár díszitést 1. kókusz koktél
2. muffyn
3. -4. képe pedig a hagyományos díszítéseket láttok.