Nemó nyomában. Tenger torta.
2018.11.16. 17:56, varganagygabi
Sziasztok most az a torta jön ami egy nagyobb szerepet játszott az életemben ez a vizsga tortám volt a tenger világából merítettem az ihletet.
Hozzávalok:
Piskóta : alap torta massza
Krém:
100 ml konzervlé
100 g fagyasztott eper Ha van akkor friss
100 g ananász konzerv vagy friss
100 g barack konzerv vagy friss
50 g hideg epres pudingpor
450 g vajkrém
600 g vajkrém a körbekenéshez
800 g színezett marcipán
külön marcipán a figurákhoz
Hideg zselé a tenger hatás eléréséhez
Kék , zöld, sárga , piros, narancs , fekete, fehér ételfesték.
Elkészítése:
Megsütjük a piskóta karikát. Amíg kihűl elkészítjük a krémet apró kicsi kockára vágjuk a gyümölcsöket az epret össze pépesítjük . Kikeverjük a gyümölcsöt a pudingporral. Majd a kihabosított vajkrémhez keverjük a gyümölcsünket. A kihűlt piskótát betöltjük 1 estét a hűtőbe tároljuk. Ez alatt elkészítjük a tenger élő világát amit a tortára teszünk kevés marcipánt zöldre színezünk majd keményítős felületen kinyújtjuk pizzavágó segítségével fűszálakat készítünk haduk teljesen megszáradni.Formázhatunk tengeri csillagot , tengeri szívacsot , kagylókat, bohoc halat de akkár polipt vagy amit csak elképzelünk.
Másnap körbe kenjük a kihabosított vajkrémmel de úgy , hogy sehol ne maradjon ki egy apró kis felület sem igyekezzünk a legjobb tudásunk szerint egyenletesen elkenni a vajkrémet majd egy jó 30 percre csapjuk a tortánkat a fagyasztóba .Ez alatt a marcipánt alaposan gyúrjuk át, nyújtsuk ki a kék marcipánt , ha szükséges használjuk bátran a keményítőt. Nyújtsuk ki a marcipánt akkorára, hogy majd szépen takarja mindenhol a tortát. Figyeljünk rá, hogy ne legyen sehol túl vékony, vagy túl vastag a kinyújtott marcipán. A fondant simítóval alaposan simítsuk el a felületét körkörös mozdulatokkal. A tortát kivesszük a fagyasztoból
Feltekerheted nyújtófára a marcipánt és ráillesztheted a tortára.Kezdjük el lesimítgatni a marcipánt, ne legyen gyűrött sehol A felesleges marcipánt vágjuk le késsel.Maj az előre elkészített díszeinket egy ecset és egy kis víz segítségével elkezdjük feltenni a dísztortánkra.