Lekvros Bukta
2018.12.09. 16:17, varganagygabi
600 g finom liszt
100 g cukor
fél tk. só
45 g friss éleszt
100 g vaj
3 dl tej
2 tojás
Töltelékhez :
Sütlekvár
Elkészítése:
Melegítsük el a sütött 230 fokra. A robotgép táljában keverjük össze a lisztet , cukrot , a sót és az élesztt . Olvasszuk meg a vajat keverjük össze a tejjel a tojással majd az egészet öntsük össze a száraz hozzávalókkal. Géppel addig dagasszuk a tésztát amíg sima és rugalmas tésztát nem kapunk ezt úgy tudjuk megnézni mikor jó az elegye ha belenyomjuk az ujjunkat és vissza ugrik a tészta na akkor tökéletes. Formázzunk belle egy nagy gömböt és pihentessük 25 percet. Ha kész, lisztezett munkafelületre borítjuk, ha szükséges, enyhén lisztezzük, és 1 cm vastagságura nyújtsuk ki a tésztát.12x8 cm téglalapokra vágjuk. A 25 g tölteléket a téglalapokra helyezzük, majd becsomagoljuk. Sütpapírral bélelt tepsibe helyezzük a buktákat szorossan egymás mellé oldalait megkenjük olajjal így sütés után a bukták szétválaszthatók. Tetejét tójással kenjük meg és 15 percig pihentetjük majd Pihentetés után 20 - 25 percig sütjük ennyi épp elég neki tálalás eltt megszórjuk porcukorral .