Hideg Gyümölcsrizs
2018.12.09. 17:02, varganagygabi
Hozzávalók
1.5 dl víz
3.5 dl tej
1 db citrom héja
150 g rizs - fehér (száraz)
100 g kristálycukor
250 ml habtejszín
300 g gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés: A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc. Mikor elforrt a rizsről a víz, ráöntjük a tejet és megsózzuk. Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet és kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor beton kemény lesz a végén. Végül belekeverjük a citromhéjat, és a cukrot. Lefedve egy órán át hagyjuk állni. Egy óra alatt szépen fel fogja venni a rajta hagyott folyadékot, és pont tökéletes lesz az állaga. Az idő elteltével a rizs az összes folyadékot felszívja. Ezután alaposan keverjük át és tegyük kis időre a hűtőbe. A tejszínt habbá verjük. A lehűtött, tejberizshez óvatosan, három részletben keverjük hozzá a felvert tejszínhabot. Kedvünk szerint bármilyen gyümölcsöt keverhetünk hozzá.Jól behűtve kínáljuk!