Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Navigáció
Home Gabriella
Recepteim KÖnyvem
Alkalmi sütemények Torták

 

 

 

@varganagy.gabi

 
Oldal infó
2014. 01. 05. Nyitás
Gabi Szerkesztő
Recepteim Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

Az oldalt azért hoztam létre , hogy megosszam a családommal és veletek a titkos receptjeim és szeretném ha majd ebből egyszer össze állna az én kis könyvem.  Melynek címe Semmiből sokat és finoman. A receptek saját receptjeim vagy a saját átdolgozásaim így ne tüntesd fel a sajátodnak.

 

 
Cserék

 
Számláló
Indulás: 2014-01-05
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Cee Szerkesztő
2016. 09. 01. Nyitás
Emma Roberts Téma
G-PortálSosugary Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

karib tengeres blog csskód: karib tengeres fejléces kódja:
list-style: none; } #menu li{ float: left; padding: 2px; position: relative; } #menu a{ float: left; padding: 15px 0; width: 130px; } #menu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 11px !important; color: #000000; text-align: center; background: #ffffff; letter-spacing: 1px !important; text-transform: uppercase; text-decoration: none; } #menu li:hover > a{color: #000000;} *html #menu li a:hover{ /* IE6 */ color: #ffffff; } #menu li:hover > ul{ display: block; } #submenu{ list-style: none; padding: 0; display: none; position: absolute; top: 45px; left: 2px; z-index: 99999; background:#ffffff; width: 135px; } #submenu li{ float: none; margin: 0; padding: 0; display: block; } #submenu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 13px !important; font-weight: normal !important; color: #000000 !important; background: #ffffff; padding: 10px 0; line-height: 1; display: block; white-space: nowrap; float: none; text-transform: none; } #submenu li a:hover{ /* lenyíló menü színe, ha ráviszed az egeret */ color: #000000 !important; background: #A5D6ED; }
Home

Krémlevesek

2016.09.03. 17:07, varganagygabi

Ma délelőtt  felhívott a tesóm segítséget kérni levesek terén meg is ragadom az alkalmat és megosztom veletek pát bejegyzésen keresztöl a kedvenc leveseim és krémleveseim receptjét. Itt a brokkoli krémleves is amit kérdeztél a gondolataim összeszedése nélkül sajnos szóba kihagytam a hagymát de esküszöm más nem hagytam ki szívem.


1 közepes fej vöröshagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz 
200 ml laktóz mentes főzőtejszín
só , bors
1 ek. kukorica keményítő a sűrítéshez  
Kevés olaj 

Elkészítése:

Én a brokkoliból a fagyasztott verziót használom szóval ha ti is ezzel készítitek el a levest a bizonyos  mozzanatokat le tudtok rövidíteni. Egy kevés olajon  üvegesre pirítjuk a hagymát sózzuk borsozzuk a lábosba öntjük a brokkolit és felöntjük vízzel . Puhára főzzük a brokkolit a turmix gépbe öntjük a tejszínt és az egy ek. étkezési keményítőt majd bele merjük a brokkolis levest elfordítjuk a gombot és kész is vissza öntjük a fazékba egyet tottyan és el is készült . Tálalásnál pirított kenyérkockát szoktam a tetejére tenni.

 Ha esetleg nincs turmix géped akkor a turmixoláshoz tökéletesen megfelel a  bot mixer  is ebben az esetben a tejszínt és az egy ek. kukorica keményítőt bele tesszük a lábasba és úgy mixeljük le. 

Paradicsom leves!!

2016.09.03. 16:41, varganagygabi

Ma délelőtt  felhívott a tesóm segítséget kérni levesek terén meg is ragadom az alkalmat és megosztom veletek pát bejegyzésen keresztöl a kedvenc leveseim és krémleveseim receptjét. Elsőként jöjjön egy örökzöld klasszikus leves amit szerint szerintem kivétel nélkül minden kisgyermek imád. Ez nem más mint a paradicsom leves és most jön a varázószó betű tésztával.    Hozzá kell tennem én nem szeretem túlbonyolítani a leveseket , ezt a nagyim olajon pirított rántással csinálja de én ezt kihagyom és rövidítek. A mai rohanó világban nem mindig jut idő egy hosszú főzőcskére kivételt képeznek az ünnepek amikor mindenki a konyhában sürög szinte egész nap. De a sima hétköznapok nem ilyenek munka után is ha haza jön az ember 10 perc alatt megfőzheti nem kell robotolni otthon még pluszban .

Hozzávalók:

500 ml  dobozos paradicsom lé
500 ml víz
Ízlés szerint cukor 
1 csipet só
1 zacskó betű észta

Elkészítése:

A paradicsomlét és a vizet öntsük össze egy lábosba tegyünk bele egy csipet sót majd ízlés szerint cukrozzuk  össze forraljuk közben kifőzzük a betű tésztát és ezzel a mozdulattal már  készen is vagyunk . Tálalás teszünk a tányérba egy kis tésztát bele merjük a levest  és  ehetjük is a levesünket.


 

Amerikai palacsinta!

2016.09.03. 14:29, varganagygabi
Laktóz mentes saját átdolgozás !

Meg kell említenem , azért laktóz mentes minden receptem mert laktózintoleranciám van.  Amikor kiderült nagyon nehéz volt kezdetben az ételek elkészítése amíg bele nem jöttem és a  cégek el nem kezdték gyártani a laktóz mentes élelmiszereket.  Sajnos manapság mindenbe bele keverik a tejet vagy tejport olyan készítmények be is amibe nem is kellene. Na de ezt most félre téve jöjjön egy örök kedven a palacsinta de nem az európai verzió hanem az amerikai verzió. Be kell , hogy valljam nekem a gyermekeim jobban szeretik mint a mi feltekerős palacsintánkat. Azt imádják főleg , hogy csak leöntik a  nesquik nyuszival és ehetek is.  És élnek a szlogennel is ami náluk úgy hangzik ,hogy egyél még eggyel és fogd rá a nyuszira.
Hozzávalók:

225 dkg Liszt
5 dkg sütőpor
2 tk szodabikarbona
1 tk só
5 dkg cukor
1 tojás
3 dl laktóz mentes tej
Sütéshez kevés olaj


Elkészítése : 

A legegyszerűbb módja a tészta elkészítésének ha minden alapanyagot beleöntjük a robotgép  táljába lenyomjuk a habverő fejet és eltekerjük a gombot. A palacsinta sütőbe öntsük egy kis  olajat és a szokásos módon kezdjük kisütni annyi különbséggel , hogy ne egy merőkanál legyen  a mércének hanem annak a fele igyekezzünk kis körökbe önteni de ez nem mindig sikerül  igazából forma nélkül egyik sem lesz egyforma de ez ne is zavarjon minket. Megfordításnál  akkor fordítsd meg amikor megjelennek a buborékok a tésztádon. Tálalás én csak egymásra halmozzom és leöntőm nesquik csóki szósszal ez a csomagolása alapján nem tartalmaz laktózt.  Remélem nálatok is bejön. 

Mandarinos Panna kotta !

2016.08.28. 13:59, varganagygabi
Laktóz mentes változat!

Egy főző műsorban fedeztem fel ezt a remek receptet de mint mindig ezt is kissé átalakítottam a saját ízlésem szerint és a speciális étrendemre.  Ezt az íncsiklandozó különleges desszertet azoknak ajánlom akik tudnak rá várni egy estét kb na de ha annyit nem is de 6 órát legalább kell rá várni, hogy végre megcsukhatóságuk.Tehát ha vendégeknek szeretnéd megmutatni vagy felhívni vele magadra a figyelmed jó ha a vendégvárás előtti este elkészíted és éjjelre teszed be a hűtőbe  . Hogy legyen ideje a desszertnek teljesen megdermedni.

Hozzávalók:
1 dl laktóz mentes tejszín
1 dl laktóz mentes tej
3 dl laktóz mentes tejföl
10 dkg porcukor
1 vanília rúd vagy eszencia
3 csomag zselatin lap
600 ml mandarinlé
1 kicsi étel festék (én a zselés festéket ajánlom)
5 db vékony és kisebb pezsgős pohár ami a képen is látható .
1 db tojástartó
1 db tepsi

Elkészítése :A tejszínt a tejet a porcukrot összekeverem bele teszem a vaníliás rudat vagy az eszenciát és lassú tűzön elkezdem melegíteni .  A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk majd kinyomkodjuk és bele tesszük a tejszínes keverékbe . Megvárom míg a zselatin lapok teljesen felolvadnak. De ügyeljek arra ,hogy még veretlenül se forraljam fel a krémet. Mikor felolvadt a zselatinlap akkor elzárjuk a gazat a krém alatt és bele öntjük egy kiöntőbe , amikor már langyos akkor bele keverem a 3 dl tejfölt.  Na és akkor most jön a kis fortély gondolom az elején már feltűnt egy furcsa alap anyag igen a tojástartó ! Most fogjuk a papír tojástartót és levágjuk a tetejét arra nem lesz szükségünk . Nekem most csak az alja kell mivel az tökéletesen megtartja a pezsgős poharakat.  A tojástartót bele helyezem egy üres tepsibe. A pezsgős poharakat felváltva a jobb és bal oldalra bele helyezem. A kiöntőből bele öntöm a fehér krémet a poharakba.Óvatosan a hűtőbe helyezem 1 órára ez alatt a fehér krém teljesen megdermed.  

Amikor letelt az 1 óra csak is akkor álok neki a narancssárga kocsonyának. Ehhez kezdetnek megint hideg vízbe ásztatom a 2 csomag zselatin lapot.  A 200 ml gyümölcslét bele öntöm egy lábasba és felforralom a kinyomkodom a zselatin lapokat amikor már nem buborékol bele teszem és addig kevergetem amíg felolvadnak a lapok. Majd felöntöm a maradék 400 ml  gyümölcslével.Hagyom kihűlni de nem szabad , hogy megdermedjen mikor már eléggé kihűlt  kiveszem a pezsgős poharakat a hűtőből , most már nem lesz szükségem a tojás tálcára ezért ki is dobhatom a tepsire sem a továbbiakban  . A pezsgős poharakat felállítom és felöntöm a már megszínezett gyümölcslével. Ezt követően vissza teszem  a hűtőbe további 5 órára. Mielőtt felszolgálom a  családomnak vagy a vendégeimnek egy - egy mandarin gerezdet teszek a tetejére . És várom a kiérdemelt bókokat. 

 Gabriella Viktória Vargané Nagy fényképe.
Gabriella Viktória Vargané Nagy fényképe. Gabriella Viktória Vargané Nagy fényképe.

Unoka tesóm csoki likőrje.

2016.08.28. 13:17, varganagygabi

Ezt a finomságot tavaly nyáron ittam először az unoka nővéremnél nagyon finom volt de sajnos laktóz enzim nélkül az ő változatát nem írhatom meg így átvariáltam a saját ízlésem és a speciális étrendem szerint.

Hozzávalók :
2 Rúd vanília
5 dl laktóz mentes tejszín
5 tojás sárgája
30 dkg cukor
5 dkg étcsokoládé
3 dl vodka 


Elkészítése : Egy vastag falú edénybe öntsük bele a laktóz mentes tejszínt majd adjuk hozzá a 30 dkg cukrot és a 2 vanília tudat keverjük hozzá az 5 tojás sárgáját. Lassú tűzzön besűrítjük a tejszínes keveréket. Hozzá adjuk a kockákra tört étcsokoládét. Miután kihűlt öntsük bele a 3 dl vodkàt keverjük össze és öntsük bele egy üvegbe.   A likőr azonnal fogyasztható vagy kitűnő vendég váró ital is.

 

A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!