Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Navigáció
Home Gabriella
Recepteim KÖnyvem
Alkalmi sütemények Torták

 

 

 

@varganagy.gabi

 
Oldal infó
2014. 01. 05. Nyitás
Gabi Szerkesztő
Recepteim Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

Az oldalt azért hoztam létre , hogy megosszam a családommal és veletek a titkos receptjeim és szeretném ha majd ebből egyszer össze állna az én kis könyvem.  Melynek címe Semmiből sokat és finoman. A receptek saját receptjeim vagy a saját átdolgozásaim így ne tüntesd fel a sajátodnak.

 

 
Cserék

 
Számláló
Indulás: 2014-01-05
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Cee Szerkesztő
2016. 09. 01. Nyitás
Emma Roberts Téma
G-PortálSosugary Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

karib tengeres blog csskód: karib tengeres fejléces kódja:
list-style: none; } #menu li{ float: left; padding: 2px; position: relative; } #menu a{ float: left; padding: 15px 0; width: 130px; } #menu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 11px !important; color: #000000; text-align: center; background: #ffffff; letter-spacing: 1px !important; text-transform: uppercase; text-decoration: none; } #menu li:hover > a{color: #000000;} *html #menu li a:hover{ /* IE6 */ color: #ffffff; } #menu li:hover > ul{ display: block; } #submenu{ list-style: none; padding: 0; display: none; position: absolute; top: 45px; left: 2px; z-index: 99999; background:#ffffff; width: 135px; } #submenu li{ float: none; margin: 0; padding: 0; display: block; } #submenu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 13px !important; font-weight: normal !important; color: #000000 !important; background: #ffffff; padding: 10px 0; line-height: 1; display: block; white-space: nowrap; float: none; text-transform: none; } #submenu li a:hover{ /* lenyíló menü színe, ha ráviszed az egeret */ color: #000000 !important; background: #A5D6ED; }
Home

Egészség 2. rész

2017.06.10. 21:05, varganagygabi

Kabókosok a tök félék családja.

Uborka, Főzőtök, Sütőtök, Patiszon:
Magas a víztartalmuk :
Zöld érett állapotban használjuk, 
Magas a vitamin tartalmuk.

Levélzöldségek: 

Fejes saláta
Galambbegy saláta 

Spenót : Oxánsavat tartalmaz megköti a CA vitamint
90% víztartalom
Magas a C vitamin tartalma.

Sóska: Oxánsavat tartalmaz megköti a CA vitamint
90% víztartalom
Magas a C vitamin tartalma.

1. Római,
2.Rukkola,
3.Radicchio,
4.Creson,
5.Butterhead,
6.Fodros,
7.Vízitorma,
8.Endívia,
9.Jégsaláta
10. Kapor

Rebarbara:
Gyümölcshöz hasonlóan kompótnak, lekvárnak, ivólének, sőt bornak is használják tőlünk északabbra, ahol kevesebb gyümölcs érik be. Leginkább az almához hasonló, azt helyettesítő étek. Levélnyele meglehetősen rostos, ezért külső rétegét a spárgához hasonlóan mindig meg kell hámozni, majd célszerű 2-3 cm-es felvágni.
magas a C vitamin tartalma és a magnézium tartalma. 

 

Cikóriasaláta: Jelentős mennyiségű C vitamint tartalmaz. Gyökerét pótkávénak használják.

Hagyma félék:

 

Vöröshagyma, Zöldhagyma, Zöld fokhagyma, fokhagyma, Metélőhagyma ,Póréhagyma: Magas a víztartalmuk a szénhidrát tartalmuk .

Egyéb zöldségek:

Gomba : 90% Víztartalom Csak nagykereskedésben szabad vásárolni . A vitamin kivételével sok vitamin található meg magas a kitin és rost tartalma ezért nehezen emészthető.

Kukorica : Magas a cukor tartalma, magas a szénhidrátártalma

Spárga magas a vitamin tartalma.

 

Egészség

2017.06.10. 12:50, varganagygabi
Zöldségek!Ki mit tud a zöldségekről?

Sziasztok ma hoztam nektek egy olyan témát ami a mai világban igen fontos . Sokan tudjuk ,hogy a zöldség egészséges de mást nem nagyon tudunk róla.

Zöldségeknek nevezzük a nyersen vagy főve fogyasztható értékes alap és védőtápanyag tartalmuk miatt jelentős a biológiai értékű nővényi részek összességét. 

A zöldségfélék jelentős tápértékű és általában jelentős energiatartalmú termékek. • Mindezt a szénhidrátok, a szerves savak, a vitaminok, az ásványi anyagok, a diétás hatású rostanyagok és a jó emészthetőség biztosítja. • Összetételükre a magas víztartalom jellemző, legtöbbjükben 90% feletti víz található. • Szakszerűtlen árukezelés során könnyen fonnyadnak, károsodnak.

Nézzük a leggyakrabban használt zöldségeket.

Zöldségek fajtái : - Víztartalma 80-90%
           - Szénhidrátot keményítőt cellulózt és pentint tartalmaznak. Magas a c vitamin B1, B2, B6 vitamin tartalmuk.
Magas ásványi anyagot tartalmaznak.

Káposzta félék!!!

Fejes káposzta : jelentős C B1,B2, B6 vitaminok tartalma
Magas a cukor tartalma.  
1 vagy 2 nyári nővény 
Sok a természetes elensége.

Vörös káposzta : U:A. mint  a fejes káposzta

Kelkáposzta: Magas a fehérje tartalma 3,6 %
Magas a karotin tartalma 4%
Tárolása nehezebb.

Karalábé: Magas a víztartalma
Magas a cukor tartalma
Fásodásra hajlamos ez csökkenti az élvezeti értéket.

Karfiol: Fény hatására barnúl,
60mg C vitamint tartalmaz 

Bimbóskel : 115 mg  C vitamint tartalmaz 
Magas a B vitamin tartalma Ca és P tartalmaz.

Brokkoli:  Megcsípi a dér akkor a legjobb 
90 mg C vitamint tartalmaz 
Ca , P , FE , B2 , B5, B6 vitaminokat tartalmaz.

Kintiekkel: Au. Kelkáposzta 
Jobban tűri a fagyot  Vastag főér kesernyés lehet.

Burgonyafélék.!!! Amerikai nővények 15-25 % keményítőt tartalmaznak. Magas C vitamint tartalmaznak.

Paradicsom: Magas víz tartalom.
C vitamin 25 mg
Könnyen romlik.

Kis segítség a sütésben !

2016.11.20. 18:57, varganagygabi
//cordeliachase.gportal.hu/portal/cordeliachase/upload/348535_1477770911_02346.jpg

A cukrásztechnológiai alapműveletek legnagyobb csoportját a tésztakészítés műveletét alkotják. Ebben a fejezetben megismerkedünk a tészták
- lazításával
- csoportosításával
- legfontosabb jellemzőikkel
- összetételükkel
- készítési módjukkal
- felhasználási lehetőségeikkel.

A tésztalazítási módszerek Tésztának nevezzük a lisztből, folyadékból, járulékos anyagokból összeállított, jellegzetes állományú, egyneművé dolgozott anyagot. Tésztáink akkor fogyaszthatók, ha laza szerkezetűek. Ezáltal könnyebben emészthetők, növekszik élvezeti értékük. A megfelelő laza szerkezetet tésztalazítási módszerrel érjük el.

A tészták lazítását végezhetjük:
- Biológiai lazítással
- Vegyszeres lazítással
- Zsiradékkal való lazítás
- Tojáshabbal való lazítás
- Mechanikai lazítás

Biológiai lazítás :

Sütőélesztőt teszünk a tésztába. Az élesztősejtek optimális 30-32 C°-on elszaporodnak, eközben széndioxid gáz képződik, amely a tészta térfogatát növelve lazítja a tésztát. A tészta lyukacsos szerkezetű lesz .
A jó sikertulajdonságú liszttel készült tésztáknál jelentős térfogat növekedés érhető el.

Élesztőgombák életkörülményei:

- Langyos közeg--> megfelelő hőmérséklet
- oxigén
- Tápanyag   --> cukor
- Nedvesség -->Tej

Vegyszeres Lazítás:

Felvertekhez omlos tésztákhoz , mézesekhez használjuk

-Szódabikarbóna
-Sütőpor
-Szalakáré
A hő és a nedvesség hatására széndioxid termelődik mely lazítja a tésztát.

Zsiradékkal való lazítás : tésztáinkat a jól megválasztott mennyiségű zsiradékkal lazítjuk 

- Morzsalékos tészták
- vaj, margarin ,zsír
-Ts. - lecitin jelentősen javítja a tésztáinkat.
-Lisztben elmorzsolt zsiradékok.

Tojáshabbal való lazítás

A felvert tésztákat lazítjuk így.
A térfogatuk megnő a levegő buborékok hatására.
A sütéssel stabilizált habos állományú tészta szivacsosan laza szerkezetű lesz. 

Mechanikai lazítás

Hajtogatott tészták

Eperdzsemes joghurtom !

2016.10.01. 15:08, varganagygabi

View image on Twitter

Igen ez egy pofon egyszerű dolog úgy adódót , hogy ahol én lakom ott laktózmentes joghurtból csak a natúr változat kapható. De ezt kicsit már untam a férjem mostanában rá van kattanva a lekváros kenyérre tegnap viszont eperdzsemet vettünk meg magamnak azért megvettem a natúr joghurtot. Tegnap este gondolkozóba estem , hogy mit is vacsorázzak mert a családom túros derelyét evet  én az intoleranciám miatt nem ehetem belőle mert elfogyott a gyógyszerem így fogtam a joghurtot és össze kevertem az eperdzsemmel .    

Hozzávalok:

500 ml natur laktózmentes joghurt
225 ml eperdzsem

Elkészítése :

Amint már említettem az előbb is fogod és össze kevered a 2 hozzávalót és már eheted is tuti nincs benne olyan ami nem bele illik isteni volt .

Kukorica krémleves!

2016.09.03. 17:35, varganagygabi

Ez az én nagy kedvencem a krémlevesek közül. De van egy kis bibi vele de hát az orvosolható amikor le mixeled a héja mind a levesben marad amit nem szeretek benne így erre kitaláltam egy aprócska mozzanatot fogok egy szűrőt és átpasszírozom így kapom meg a számomra nagy kedvenc krémelevesem és íncsiklandozó lesz .

Hozzávalók :
500 dkg fagyasztott kukorica
1.2 L víz 
200 ml laktóz mentes tejszín
1 ek. kukorica keményítő a sűrítéshez 
só , bors

Elkészítése : Óda teszem főni a kukoricát sózom borsozom. Mikor felforrt és puha le veszem a tűzről bele öntöm a laktóz mentes tejszínt és hozzá adom az egy ek. Kukoricakeményítőt bot mixer segítségével le turmixoljuk. De nálam itt jön a fortély és veszek egy szűrőt és áttöröm vagy átpasszírozom rajta. Így lesz a krémlevesem igazán krémes és nem fogsz találkozni nem oda illő darabbal.  Tálaláshoz pirítok hozzá egy szelet kenyeret felkockázóm és már lehet is  enni. Számomra ez a mennyei kukorica krémleves. 

 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal