Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Navigci
Home Gabriella
Recepteim Knyvem
Alkalmi stemnyek Tortk

 

 

 

@varganagy.gabi

 
Oldal inf
2014. 01. 05. Nyits
Gabi Szerkeszt
Recepteim Tma
G-Portl Trhely
Linda Design
Gerg Ksznet

 

Az oldalt azrt hoztam ltre , hogy megosszam a csaldommal s veletek a titkos receptjeim s szeretnm ha majd ebbl egyszer ssze llna az n kis knyvem.  Melynek cme Semmibl sokat s finoman. A receptek sajt receptjeim vagy a sajt tdolgozsaim gy ne tntesd fel a sajtodnak.

 

 
Cserk

 
Szmll
Induls: 2014-01-05
 
Chat
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Cee Szerkeszt
2016. 09. 01. Nyits
Emma Roberts Tma
G-PortlSosugary Trhely
Linda Design
Gerg Ksznet

karib tengeres blog csskd: karib tengeres fejlces kdja:
list-style: none; } #menu li{ float: left; padding: 2px; position: relative; } #menu a{ float: left; padding: 15px 0; width: 130px; } #menu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 11px !important; color: #000000; text-align: center; background: #ffffff; letter-spacing: 1px !important; text-transform: uppercase; text-decoration: none; } #menu li:hover > a{color: #000000;} *html #menu li a:hover{ /* IE6 */ color: #ffffff; } #menu li:hover > ul{ display: block; } #submenu{ list-style: none; padding: 0; display: none; position: absolute; top: 45px; left: 2px; z-index: 99999; background:#ffffff; width: 135px; } #submenu li{ float: none; margin: 0; padding: 0; display: block; } #submenu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 13px !important; font-weight: normal !important; color: #000000 !important; background: #ffffff; padding: 10px 0; line-height: 1; display: block; white-space: nowrap; float: none; text-transform: none; } #submenu li a:hover{ /* lenyl men szne, ha rviszed az egeret */ color: #000000 !important; background: #A5D6ED; }
Home

Lencse fzelk

2015.01.03. 11:44, varganagygabi
 

Vannak olyan fzelkek amiket mg a nagymamink ksztettek s a mai rohan vilgban teljesen elfeledkeznk rla kb 1 vben 1x jut esznkbe pl a lencse fzelk jv 1 . Napjn de rgen nem gy volt nagyon sokszor csinltak neknk lencst s a tbbi rg elfeledett fzelkeket. Most pr bejegyzs erejig fel eleventem ket de j formtumban.

 

Hozzvalk:
300 g lencse
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
s
1 tk.Pirospaprika
3 ek. Mustr
Egy kevs olva olaj
2 babrlevl
2 ek. Liszt

Elksztse:
Az tvlogatott lencst megmossuk beztatjuk , a fej hagymt felaprtjuk s a lencsvel egytt feltesszk fni hideg vzbe beletesszk a babrleveleket is, megszzuk s lass tzn puhra fzzk. Az olajbl s a lisztbl vilgos rntst csinlunk s belereszeljk a fokhagymt de vigyzni kell ne hogy keser legyen . Lezrjuk a gzt alatta s beleszrjuk a pirospaprikt simra keverjk , felengedjk kevs hideg vzzel majd gy is simra keverjk s hozzadjuk a rntst a lencshez . Majd a mustrral zestjk s nhny percig felforraljuk. s ksz is van .

Mzeskalcs

2015.01.03. 10:18, varganagygabi
 
Nagyon sok receptet kiprbltam a mzes kalcsbl mire megtalltam az igazit amit gyermeki knnyedsggel el lehet kszteni , nem lesz kemny s a gyerekek segtsgt is ignybe tudjuk hozz venni.
Hozzvalk:
100 g vaj
100 g cukor
1 tk. mzeskalcs fszerkeverk
2 ek. mz
1/2 tk. szdabikarbna
250 g liszt
 
Elksztse:
 
180 fokra elmelegtjk a stt . A vajat a cukrot a 2 ek. mzet s a fszerkeverket beletesszk egy lbasba s a gzon megolvasszuk amikor megjelennek az els buborkok levesszk a tzrl s belekeverjk a szdabikarbnt, amikor kihlt belekeverjk a 250 g lisztet. Egy nagy gmbt formzunk majd enyhn lisztezett deszkn kinyjtjuk 1 cm vastagra s hagyjuk , hogy a gyerekek formaszaggatval kiszaggassk . A tepsit kibleljk stpaprral s a formkat egymstl kis tvolsgra elhelyezzk ket , a tvolsg azrt fontos mert a formk meg fognak kiss nni a szdabikarbna hatsra. A stsnl nagyon kell figyelnnk s jobb sajt magunk ksrletezzk ki mennyi ideig kell stnnk . Nem szabad sokig stni 15 perc szerintem bven elg neki, megvrjuk amg kihl egy tlba kevernk ssze porcukrot egy 1 tk. Mandula aromt s 2 ek. vizet ezt egy habzskba tltjk s feldsztettjk a kalcsokat.De nem muszj ha gondoljuk hagyatjuk simn is hisz gy is elg des mr a stink.

 

Gesztenyetekercs

2015.01.02. 19:15, varganagygabi

Most ksztettem ilyet elszr karcsonyra de ht mindent ki kell prblni 1 x gondoltam n de a vgkifejlet h na az nagyon finom lett ezt mi sem bizonytja jobban mint hogy a vendgeimnek nem is jutott mert megettk a gyerekeim s na persze mi is a prommal. A tsztt a rgi fajta mdon ksztettem most . 

Tszta Hozzvali:

6 tojs
6 ek . liszt
6 ek . Cukor
1 zacsk vanlis cukor
1 kk. Stpor.

Krmhez:
50 g vaj
100 g cukor
1 csomag vanlis pudingpor
4 dl tej
150 g gesztenye massza

Tltelk:
300 g gesztenyemassza

A tetejre :
150 g Durvra darlt keksz

Elksztse: El melegtjk a stt 180 fokra. A tojsokat sztvlasztjuk a fehrjt lgyan felverjk a robotgppel amikor lgy habb kevertk akkor beletesszk a vanlis cukrot s a 6 ek. Kristly cukrot s gy verjk fel tovbb kemny habb. Ha mr meg lehet fordtani a tlat s nem folyik a fehrje hanem masszvan benne marad a tlban akkor bele tesszk a tojs srgjt s a lisztet meg a stport 1 fokozaton a habkever lapttal vatosan sszekeverjk. Egy nagy tepsit kiblelnk stpaprral majd a masszt belentjk s 15-20 percig stjk. A stbl kivesszk s mg melegen feltekerjk gy haduk kihlni. A pudingport felfzzk 4 dl tejjel kihtjk belekeverjk az 50 g vajat s 150 g gesztenye masszt . Megkenjk vele a tsztt a 300 g gesztenyemasszt erre rkenjk mg s gy tekerjk most fel. A tetejt a maradk pudingos tltelkkel bekenjk majd a durvra darlt keksszel megszrjuk. 

Mogyorkrmes csiga

2015.01.02. 18:30, varganagygabi

A receptet egy hres szakcsn reperturjbl alkodtam meg . Az az egy hibm van hogy nem szeretem gyan azt a receptet lemsolni gy mindig ms alakul ki belle . A csigknak a tltelkeknt nagyon sok mindent hasznlhatunk lehet de ss teljesen mindegy hogy pizzs csigt csinlun paradicsom szszal s kukoricval vagy bris csigt de akr hasznlhatunk kaka port dit csak a kbzeletnk szab hatrt. De n most a nutels csigm receptjt osztom meg veletek.

Hozzvalk: 

600 g finom liszt 
100 g cukor 
fl tk. s
45 g friss leszt
100 g vaj
3 dl tej
2 tojs 

Tltelkhez : 
Mogyorokrm

Elksztse: 

Melegtsk el a sttt 230 fokra. A robotgp tljban keverjk ssze a lisztet , cukrot , a st s az lesztt . Olvasszuk meg a vajat keverjk ssze a tejjel a tojssal majd az egszet ntsk ssze a szraz hozzvalkkal. Gppel addig dagasszuk a tsztt amg sima s rugalmas tsztt nem kapunk ezt gy tudjuk megnzni mikor j az elegye ha belenyomjuk az ujjunkat s vissza ugrik a tszta na akkor tkletes. Formzzunk belle egy nagy gmbt s pihentessk 25 percet. Fogjuk a tszta egyharmad rszt s gyurjuk akkorra hogy kiblelje a tepsink ajt, ez azrt j mert gy a tltelknk nem folyik ki a tepsi aljba hanem megtartja a tszta s a tltetket teljes egszben lvezhetjk a tsztnkban. A tsztnk tbbi rszt nyujtsuk meg enyn belisztezett deszkn . Kb 50x25 cm nagy ngyzetet gyurjunk s az Kenjk meg az egsz veg mogyorkrmmel. Erre felhvom mindenki figyelmt hogy nem egy egyszer mvelet de ha nem akarjuk a mogyor krmes vltozatott akkor kikeverhetnk 100g cukrot egy kevs kaka porral s 200 g vajjal ezzel a tltelkkel us nagyon finom.

Teljesen mindegy majd feltekerjk s felszeleteljk kb 20 db lesz belle. Rhejezk a tepszibe amibe mr beletettk a tszta aljt megkenjk a tetejt tojssal s 15 percre pihentetjk. Pihentets utn 20 - 25 percig stjk ennyi pp elg neki tlals eltt megszrjuk porcukorral ezt egsz nap lehet enni tkletes reggelinek ebdhez uzsira vagy akr vacsira is.

 
 

Lekvros buktm

2015.01.02. 17:58, varganagygabi

Ezt a receptet a kakas csigm tsztjbl szletett meg, csak megvltoztattam a tltelket s voala me egy nagyon finom bukta lett belle.

Hozzvalk:
 
600 g finom liszt
100 g cukor
fl tk. s
45 g friss leszt
100 g vaj
3 dl tej
2 tojs
 
 
Tltelkhez :
500 g stshez val gymlcslekvr
 
 
Elksztse:
Melegtsk el a sttt 230 fokra.
A robotgp tljban keverjk ssze a lisztet , cukrot , a st s az lesztt . Olvasszuk meg a vajat keverjk ssze a tejjel a tojssal majd az egszet ntsk ssze a szraz hozzvalkkal. Gppel addig dagasszuk a tsztt amg sima s rugalmas tsztt nem kapunk ezt gy tudjuk megnzni mikor j az elegye ha belenyomjuk az ujjunkat s vissza ugrik a tszta na akkor tkletes. Formzzunk belle egy nagy gmbt s pihentessk 25 percet. Majd a deszkra tesszk s j alaposan kinyomkodjuk a levegt belle meggyrjuk s ngyzetekre vgjuk felvgjuk a lekvrt kis kockkra a ngyzetek szlt  megkenjk tojssal ez egyfajta ragasztknt szolgl most neknk, Ezt kveten feltekerjk tepsibe helyezzk megkenjk a tetejt tojssal s 15 percre pihentetjk. Pihentets utn 20 - 25 percig stjk ennyi pp elg neki tlals eltt megszrjuk porcukorral ezt egsz nap lehet enni tkletes reggelinek ebdhez uzsira vagy akr vacsira is .
 

Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros