Hamburgerem2014.08.04. 08:54, varganagygabi
Egy sima hagyományos burger hús.
Hozzávalók:
8 db zsemlemorzsa
500 g darált hús
egy nagy adag ketchup
nagy adag mustár
1 foghagyma ( de ez lehet instant foghagyma por is)
ízlés szerint kakukkfű
só, bors
1 tojás
1 ek.worchester szósz
1 fej hagyma
Sajt
A darált húst összekeverjük a sóval borssal kakukkfűvel a foghagymával a ketchuppal és a mustárral öntünk bele kb 1 ek .worchester szószt is.Kézzel összekeverjük , majd 6 db húspogácsát formázunk enyhén lelapítjuk és ezt követően grill serpenyőbe megsütjük mindkét oldalát .
A zsemléket félbe vágjuk és ezt is átgrillez-ük. Közben a hagymát felkarikázzuk sajtot előkészítjük ha szeretitek a salátát azt is tehettek bele .Majd elkészítjük a hamburgert.
Almás pite2014.06.10. 07:43, varganagygabi
A nagynénémtől és a nagybátyámtól kaptam tavaly egy nagyon finom pite receptet nyáron amikor érik a megy akkor kiváló meggyes pitének ősszel amikor bejön az alma időszak nagyon jó almás pitének is. Na persze ezt is átalakítottam kicsit szinte teljesen új alapanyagokat is kapott a süti.Így ha lehet mondani egy sütire sokkal egészségesebb lett.
Hozzávalók tésztához:
600 g liszt
2 tojás sárgája
100 g sötétbarna melaszos nádcukor
100 g kristály cukor
1 csomag sütőpor
200 g vénusz sózatlan lágy vaj
1 kis doboz tejföl
Töltelék :2 marék zsemlemorzsa
A töltelék lehet megy ,vagy alma
Elkészítése : Melegítsük elő a sütőt 150 °C Az összes alapanyagot egy tálba kimérjük majd elkezdjük összedolgozni addig gyúrjuk amíg össze nem áll. Egy nagy gömböt formálunk ,majd ketté vesszük és mindkét felét a tepsi méretére gyúrjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az alsó részét meg szórjuk egy villával.Megszórjuk zsemlemorzsával és erre helyezzük a tölteléket a tetejét is megszórjuk a zsemlemorzsával és rá helyezzük a tetejét .
Tetejét villával megszurkáljuk majd az előmelegített sütőbe és aranybarnára sütjük.
LASKAGOMBA RAGU.2014.06.09. 14:20, varganagygabi
Csiperke gombát akartam venni de nem kaptam a zöldségesben csak laska gomba volt de ezzel még könnyebb dogom volt mint ahogy azt elgondoltam.
Egy nagyon finom gombás ragu lett belőle.
Hozzávalók :
2 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
3 szelet békön
4 faros csirkecomb
200 g laskagomba
1 kakukkfű filter
só , bors
3 dl víz
Elkészítése:
A lefilézett csirkecombot megszórjuk lisztel borssal és nagyon kevés sóval. Majd felkockázzuk a békön szalonnát.
Kevés olajon megfuttatjuk a lereszelt foghagymát , megpirítjuk rajta a szalonnát a hagymát majd mehet bele a gomba.
Ezt kővetően beleöntjük a húst is és megszórjuk kakukkfűvel,tovább pirítjuk majd felöntjük 3 dl vízzel, és készre főzzük. Köretnek rizst adok hozzá.
Rumos kókuszos fagyi-m.2014.06.09. 14:19, varganagygabi
Ezt a fagyi-mat amikor megkóstolta a nagynéném nem akarta elhinni hogy nem gesztenye fagyit eszik kicsit becsapós lett az íze de nagyon tuti.
Hozzávalók:
1 kis doboz kókusztej
100 g dió
1 ek rum aroma
500 ml tejszín.
A kókusztejet és a rumaromát meg a tejszínt kimérjük a keverőtálba majd lágy habbá verjük a végén belekeverjük a diót egy tálba öntjük és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük míg krémes állapotra nem fagy.
Csoki fagyi2014.06.09. 14:07, varganagygabi
Ez is egy igen finomra sikeredet fagyi lett.
Hozzávalók:
500 ml tejszín
3 ek Kakaó ízesítésü mogyoro krém.
1 tk cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tejszínt beleöntjük a keverő tálba hozzáadjuk a kakaó krémet és az 1 tk cukrozatlan kakaóport, majd lágy habot verünk belőle.
Egy tálba öntjük a keveréket és 3 - 4 órára a fagyasztóba tesszük míg krémes állapotra nem fagy .
|