Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Navigáció
Home Gabriella
Recepteim KÖnyvem
Alkalmi sütemények Torták

 

 

 

@varganagy.gabi

 
Oldal infó
2014. 01. 05. Nyitás
Gabi Szerkesztő
Recepteim Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

Az oldalt azért hoztam létre , hogy megosszam a családommal és veletek a titkos receptjeim és szeretném ha majd ebből egyszer össze állna az én kis könyvem.  Melynek címe Semmiből sokat és finoman. A receptek saját receptjeim vagy a saját átdolgozásaim így ne tüntesd fel a sajátodnak.

 

 
Cserék

 
Számláló
Indulás: 2014-01-05
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Cee Szerkesztő
2016. 09. 01. Nyitás
Emma Roberts Téma
G-PortálSosugary Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

karib tengeres blog csskód: karib tengeres fejléces kódja:
list-style: none; } #menu li{ float: left; padding: 2px; position: relative; } #menu a{ float: left; padding: 15px 0; width: 130px; } #menu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 11px !important; color: #000000; text-align: center; background: #ffffff; letter-spacing: 1px !important; text-transform: uppercase; text-decoration: none; } #menu li:hover > a{color: #000000;} *html #menu li a:hover{ /* IE6 */ color: #ffffff; } #menu li:hover > ul{ display: block; } #submenu{ list-style: none; padding: 0; display: none; position: absolute; top: 45px; left: 2px; z-index: 99999; background:#ffffff; width: 135px; } #submenu li{ float: none; margin: 0; padding: 0; display: block; } #submenu li a{ font-family: Century Gothic !important; font-size: 13px !important; font-weight: normal !important; color: #000000 !important; background: #ffffff; padding: 10px 0; line-height: 1; display: block; white-space: nowrap; float: none; text-transform: none; } #submenu li a:hover{ /* lenyíló menü színe, ha ráviszed az egeret */ color: #000000 !important; background: #A5D6ED; }
Home

Lencse főzelék

2015.01.03. 11:44, varganagygabi
 

Vannak olyan főzelékek amiket még a nagymamáink készítettek és a mai rohanó világban teljesen elfeledkezünk róla kb 1 évben 1x jut eszünkbe pl a lencse főzelék újév 1 . Napján de régen nem így volt nagyon sokszor csináltak nekünk lencsét és a többi rég elfeledett főzelékeket. Most pár bejegyzés erejéig fel elevenítem őket de új formátumban.

 

Hozzávalók:
300 g lencse
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma

1 tk.Pirospaprika
3 ek. Mustár
Egy kevés olíva olaj
2 babérlevél
2 ek. Liszt

Elkészítése:
Az átválogatott lencsét megmossuk beáztatjuk , a fej hagymát felaprítjuk és a lencsével együtt feltesszük főni hideg vízbe beletesszük a babérleveleket is, megsózzuk és lassú tűzön puhára főzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást csinálunk és belereszeljük a fokhagymát de vigyázni kell ne hogy keserű legyen . Lezárjuk a gázt alatta és beleszórjuk a pirospaprikát simára keverjük , felengedjük kevés hideg vízzel majd így is simára keverjük és hozzáadjuk a rántást a lencséhez . Majd a mustárral ízesítjük és néhány percig felforraljuk. És kész is van .

Mézeskalács

2015.01.03. 10:18, varganagygabi
 
Nagyon sok receptet kipróbáltam a mézes kalácsból mire megtaláltam az igazit amit gyermeki könnyedséggel el lehet készíteni , nem lesz kemény és a gyerekek segítségét is igénybe tudjuk hozzá venni.
Hozzávalók:
100 g vaj
100 g cukor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 ek. méz
1/2 tk. szódabikarbóna
250 g liszt
 
Elkészítése:
 
180 fokra előmelegítjük a sütőt . A vajat a cukrot a 2 ek. mézet és a fűszerkeveréket beletesszük egy lábasba és a gázon megolvasszuk amikor megjelennek az első buborékok levesszük a tűzről és belekeverjük a szódabikarbónát, amikor kihűlt belekeverjük a 250 g lisztet. Egy nagy gömböt formázunk majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra és hagyjuk , hogy a gyerekek formaszaggatóval kiszaggassák . A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a formákat egymástól kis távolságra elhelyezzük őket , a távolság azért fontos mert a formák meg fognak kissé nőni a szódabikarbóna hatására. A sütésnél nagyon kell figyelnünk és jobb saját magunk kísérletezzük ki mennyi ideig kell sütnünk . Nem szabad sokáig sütni 15 perc szerintem bőven elég neki, megvárjuk amíg kihűl egy tálba keverünk össze porcukrot egy 1 tk. Mandula aromát és 2 ek. vizet ezt egy habzsákba töltjük és feldíszítettjük a kalácsokat.De nem muszáj ha gondoljuk hagyatjuk simán is hisz így is elég édes már a sütink.

 

Gesztenyetekercs

2015.01.02. 19:15, varganagygabi

Most készítettem ilyet előszór karácsonyra de hát mindent ki kell próbálni 1 x gondoltam én de a végkifejlet hú na az nagyon finom lett ezt mi sem bizonyítja jobban mint hogy a vendégeimnek nem is jutott mert megették a gyerekeim és na persze mi is a párommal. A tésztát a régi fajta módon készítettem most . 

Tészta Hozzávalói:

6 tojás
6 ek . liszt
6 ek . Cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 kk. Sütőpor.

Krémhez:
50 g vaj
100 g cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
150 g gesztenye massza

Töltelék:
300 g gesztenyemassza

A tetejére :
150 g Durvára darált keksz

Elkészítése: Elő melegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét lágyan felverjük a robotgéppel amikor lágy habbá kevertük akkor beletesszük a vaníliás cukrot és a 6 ek. Kristály cukrot és így verjük fel tovább kemény habbá. Ha már meg lehet fordítani a tálat és nem folyik a fehérje hanem masszívan benne marad a tálban akkor bele tesszük a tojás sárgáját és a lisztet meg a sütőport 1 fokozaton a habkeverő lapáttal óvatosan összekeverjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral majd a masszát beleöntjük és 15-20 percig sütjük. A sütőből kivesszük és még melegen feltekerjük úgy haduk kihűlni. A pudingport felfőzzük 4 dl tejjel kihűtjük belekeverjük az 50 g vajat és 150 g gesztenye masszát . Megkenjük vele a tésztát a 300 g gesztenyemasszát erre rákenjük még és így tekerjük most fel. A tetejét a maradék pudingos töltelékkel bekenjük majd a durvára darált keksszel megszórjuk. 

Mogyorókrémes csiga

2015.01.02. 18:30, varganagygabi

A receptet egy híres szakácsnő repertuárjából alkodtam meg . Az az egy hibám van hogy nem szeretem úgyan azt a receptet lemásolni így mindig más alakul ki belőle . A csigáknak a töltelékeként nagyon sok mindent használhatunk lehet éde sós teljesen mindegy hogy pizzás csigát csinálun paradicsom szószal és kukoricával vagy briós csigát de akár használhatunk kakaó port diót csak a kébzeletünk szab határt. De én most a nutelás csigám receptjét osztom meg veletek.

Hozzávalók: 

600 g finom liszt 
100 g cukor 
fél tk. só
45 g friss élesztő
100 g vaj
3 dl tej
2 tojás 

Töltelékhez : 
Mogyorokrém

Elkészítése: 

Melegítsük elő a sütött 230 fokra. A robotgép táljában keverjük össze a lisztet , cukrot , a sót és az élesztőt . Olvasszuk meg a vajat keverjük össze a tejjel a tojással majd az egészet öntsük össze a száraz hozzávalókkal. Géppel addig dagasszuk a tésztát amíg sima és rugalmas tésztát nem kapunk ezt úgy tudjuk megnézni mikor jó az elegye ha belenyomjuk az ujjunkat és vissza ugrik a tészta na akkor tökéletes. Formázzunk belőle egy nagy gömböt és pihentessük 25 percet. Fogjuk a tészta egyharmad részét és gyurjuk akkorára hogy kibélelje a tepsink aját, ez azért jó mert így a töltelékünk nem folyik ki a tepsi aljába hanem megtartja a tészta és a töltetéket teljes egészében élvezhetjük a tésztánkban. A tésztánk többi részét nyujtsuk meg enyén belisztezett deszkán . Kb 50x25 cm nagy négyzetet gyurjunk és az Kenjük meg az egész üveg mogyorókrémmel. Erre felhívom mindenki figyelmét hogy nem egy egyszerü müvelet de ha nem akarjuk a mogyoró krémes változatott akkor kikeverhetünk 100g cukrot egy kevés kakaó porral és 200 g vajjal ezzel a töltelékkel us nagyon finom.

Teljesen mindegy majd feltekerjük és felszeleteljük kb 20 db lesz belőle. Ráhejezük a tepszibe amibe már beletettük a tészta alját megkenjük a tetejét tojással és 15 percre pihentetjük. Pihentetés után 20 - 25 percig sütjük ennyi épp elég neki tálalás előtt megszórjuk porcukorral ezt egész nap lehet enni tökéletes reggelinek ebédhez uzsira vagy akár vacsira is.

 
 

Lekváros buktám

2015.01.02. 17:58, varganagygabi

Ezt a receptet a kakaós csigám tésztájából született meg, csak megváltoztattam a tölteléket és voala íme egy nagyon finom bukta lett belőle.

Hozzávalók:
 
600 g finom liszt
100 g cukor
fél tk. só
45 g friss élesztő
100 g vaj
3 dl tej
2 tojás
 
 
Töltelékhez :
500 g sütéshez való gyümölcslekvár
 
 
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütött 230 fokra.
A robotgép táljában keverjük össze a lisztet , cukrot , a sót és az élesztőt . Olvasszuk meg a vajat keverjük össze a tejjel a tojással majd az egészet öntsük össze a száraz hozzávalókkal. Géppel addig dagasszuk a tésztát amíg sima és rugalmas tésztát nem kapunk ezt úgy tudjuk megnézni mikor jó az elegye ha belenyomjuk az ujjunkat és vissza ugrik a tészta na akkor tökéletes. Formázzunk belőle egy nagy gömböt és pihentessük 25 percet. Majd a deszkára tesszük és jó alaposan kinyomkodjuk a levegőt belőle meggyúrjuk és négyzetekre vágjuk felvágjuk a lekvárt kis kockákra a négyzetek szélét  megkenjük tojással ez egyfajta ragasztóként szolgál most nekünk, Ezt követően feltekerjük tepsibe helyezzük megkenjük a tetejét tojással és 15 percre pihentetjük. Pihentetés után 20 - 25 percig sütjük ennyi épp elég neki tálalás előtt megszórjuk porcukorral ezt egész nap lehet enni tökéletes reggelinek ebédhez uzsira vagy akár vacsira is .
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?