Hamburgerem2014.08.04. 08:54, varganagygabi

Egy sima hagyomnyos burger hs.
Hozzvalk:
8 db zsemlemorzsa
500 g darlt hs
egy nagy adag ketchup
nagy adag mustr
1 foghagyma ( de ez lehet instant foghagyma por is)
zls szerint kakukkf
s, bors
1 tojs
1 ek.worchester szsz
1 fej hagyma
Sajt
A darlt hst sszekeverjk a sval borssal kakukkfvel a foghagymval a ketchuppal s a mustrral ntnk bele kb 1 ek .worchester szszt is.Kzzel sszekeverjk , majd 6 db hspogcst formzunk enyhn lelaptjuk s ezt kveten grill serpenybe megstjk mindkt oldalt .

A zsemlket flbe vgjuk s ezt is tgrillez-k. Kzben a hagymt felkarikzzuk sajtot elksztjk ha szeretitek a saltt azt is tehettek bele .Majd elksztjk a hamburgert.
Alms pite2014.06.10. 07:43, varganagygabi

A nagynénémtl és a nagybátyámtól kaptam tavaly egy nagyon finom pite receptet nyáron amikor érik a megy akkor kiváló meggyes pitének sszel amikor bejön az alma idszak nagyon jó almás pitének is. Na persze ezt is átalakítottam kicsit szinte teljesen új alapanyagokat is kapott a süti.Így ha lehet mondani egy sütire sokkal egészségesebb lett.
Hozzávalók tésztához:
600 g liszt
2 tojás sárgája
100 g sötétbarna melaszos nádcukor
100 g kristály cukor
1 csomag sütpor
200 g vénusz sózatlan lágy vaj
1 kis doboz tejföl
Töltelék :2 marék zsemlemorzsa
A töltelék lehet megy ,vagy alma
Elkészítése : Melegítsük el a sütt 150 °C Az összes alapanyagot egy tálba kimérjük majd elkezdjük összedolgozni addig gyúrjuk amíg össze nem áll. Egy nagy gömböt formálunk ,majd ketté vesszük és mindkét felét a tepsi méretére gyúrjuk.
Sütpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az alsó részét meg szórjuk egy villával.Megszórjuk zsemlemorzsával és erre helyezzük a tölteléket a tetejét is megszórjuk a zsemlemorzsával és rá helyezzük a tetejét .
Tetejét villával megszurkáljuk majd az elmelegített sütbe és aranybarnára sütjük.
LASKAGOMBA RAGU.2014.06.09. 14:20, varganagygabi

 Csiperke gombt akartam venni de nem kaptam a zldsgesben csak laska gomba volt de ezzel mg knnyebb dogom volt mint ahogy azt elgondoltam.
Egy nagyon finom gombs ragu lett belle.
Hozzvalk :
2 gerezd foghagyma
1 fej vrshagyma
3 szelet bkn
4 faros csirkecomb
200 g laskagomba
1 kakukkf filter
s , bors
3 dl vz
Elksztse:
A lefilzett csirkecombot megszrjuk lisztel borssal s nagyon kevs sval. Majd felkockzzuk a bkn szalonnt.
Kevs olajon megfuttatjuk a lereszelt foghagymt , megpirtjuk rajta a szalonnt a hagymt majd mehet bele a gomba.
Ezt kveten belentjk a hst is s megszrjuk kakukkfvel,tovbb pirtjuk majd felntjk 3 dl vzzel, s kszre fzzk. Kretnek rizst adok hozz.
Rumos kkuszos fagyi-m.2014.06.09. 14:19, varganagygabi


Ezt a fagyi-mat amikor megkstolta a nagynnm nem akarta elhinni hogy nem gesztenye fagyit eszik kicsit becsaps lett az ze de nagyon tuti.
Hozzvalk:
1 kis doboz kkusztej
100 g di
1 ek rum aroma
500 ml tejszn.
A kkusztejet s a rumaromt meg a tejsznt kimrjk a kevertlba majd lgy habb verjk a vgn belekeverjk a dit egy tlba ntjk s 3-4 rra a fagyasztba tesszk mg krmes llapotra nem fagy.
Csoki fagyi2014.06.09. 14:07, varganagygabi


Ez is egy igen finomra sikeredet fagyi lett.
Hozzvalk:
500 ml tejszn
3 ek Kaka zests mogyoro krm.
1 tk cukrozatlan kakapor
Elksztse:
A tejsznt belentjk a kever tlba hozzadjuk a kaka krmet s az 1 tk cukrozatlan kakaport, majd lgy habot vernk belle.
Egy tlba ntjk a keverket s 3 - 4 rra a fagyasztba tesszk mg krmes llapotra nem fagy .
|