Baunty szelet
2018.11.13. 18:36, varganagygabi
Sziasztok ma ahogy ltjtok ez mr a 3. recept amit megosztok veletek de vgre van egy kis idm hogy megrjam a kedvenc sti
receptjeimet de nem csak ez a f oka hanem , hogy most kszl a receptes knyvem s ezt szerkeztem s ha mr g y is szerkesztek akkor szeretnm ha ide is kikerlne .
Amit most hoztam nektek receptet a baunty csoki ihlette.
Hozzvalk:
300 g Kkusz reszelk
1 l kkusztej
100 g kristly cukor
3 ek. kkuszpaszta
1000 g tejszn
2 ek. zseletin
Csokis piskta
Tetejre : 300 g olvasztott olajos tcsokold
Elksztse:
1 l kkuszt a kkusztejjel s a cukorral felfzzk akkor j mikor gejzrknt tr ki a lbosbl. Ha kihlt hozz adunk 3 ek. kkusz pasztt {kkusz paszta : kkusz reszelk cukorszirup kkusz olaj elegye} elkeverjk s hozz keverjk az 1 kg kemny habb vert tejsznt , ezt kveti a zselatin majd az egszet a keretben lv pisktn egyenletesen elkenjk egy kenks segtsgvel. Kifagyasszuk levesszk a keretet olvasztott csokit rntjk a tetejre s a kenks segtsgvel rusztikus mintt ksztnk a tetejre.
27 szelet jn ki ebbl az adagbl. Remlem nektek is gy fog zleni mint nekem s a csaldomnak.
Coca cola szelet
2018.11.13. 17:34, varganagygabi
A receptemet a Miranda szelet alapjn alkottam meg.
Hozzval:
200 g finomliszt
250 g barna cukor
fl tk. szdabikarbna
fl tk. s
1 tojs
30 g joghurt sszekeverve 100 ml tejjel
1 tk. vanlia kivonat
2 ek. szatlan vaj
2 ek. kakapor
1 s fl dl coca-cola
Krmhez:
225 g porcukor
30 g vaj
45 ml coca - cola
1 ek. kakapor
fl tk. vanlia kivonat
Elksztse: Melegtsk el a stt 180 C - ra. Egy nagy tlban keverjk ssze lisztet, a cukrot , a szdabikarbnt s a st. Verjk fel a tojst a joghurtos tejjel s a vanlia kivonattal egy mrednyben. Egy vastag alj serpenyben, lass tzn melegtve olvasszuk fel a vajat, a kakat s a coca colt. ntsk hozz a szraz alapanyagot keverjk el egyenletesen ntsk hozz a mredny tartalmt is. Keverjk addig mg sima krmet nem kapunk.ntsk a tepsibe s sssk 40 percig. Hajduk 15 percet a stformban mieltt kivesszk.
Krm elksztse: Egy ednybe tegyk bele a vajat a colt a kakaport takarkon olvasszuk ssze az alapanyagokat. Majd tegyk bele a porcukrot s kzi habvervel verjk addig mg sima krmet nem kapunk s ezt a krmet ntsk r a stinkre s szeleteljk fel 10 fre elegend.
Gesztenye csk
2018.11.13. 13:35, varganagygabi
Sziasztok most egy igazi ínyenc Macaron receptjét osztom meg veletek. Tudjátok én nem szeretek nagyon másolni és nem szoktam ugyanazt a kombinációt elkészíteni mindig szeretem átalkotni a receptet az én vagy a családom ízlése szerint. Megkóstoltam már az eredeti receptet is a Macaronból de számomra az eredeti süti nagyon édes ezért megalkottam azt az ízkombinációt amiért én és az egész családom odáig lettünk.
Hozzávalók:
75 g gesztenye liszt
125 g porcukor
15 g kristály cukor
110 g tojás fehérje
Krém:
250 g laktóz mentes mascarpone
500 ml laktóz mentes tejszín
Elkészítése:
Melegítsük el a sütt légkeverésesen 180 °C-ra -ra .Mérjük ki az alapanyagokat a 75 g lisztet és a 125 g porcukrot egy tálba .
Verjük fel a tojásfehérjét közepes keménységre szórjuk bele apránként a kristálycukrot És verjük tovább kemény habbá. Forgassuk a tojáshabot a gesztenyés porcukros liszthez Óvatos mozdulatokkal keverjük jól össze. Habzsákba helyezzünk 1 cm -és sima csövet. A zsír papírral kibélelt tepsibe nyomkodunk apró kis csókokat. Hagyjuk pihenni 10 percig amíg a felszíne kicsit megkérgesedik , tegyük a sütbe és Süsü 10-12 percig. Nem szabad ki száradnia épp hogy, csak meg kell szilárdulnia. Kész emeljük ki a sütbl hagyjuk a tepsiben kihlni amíg elkészítjük a tölteléket egyszer a dolgunk csak fel kell verni a tejszínt a mascarponeval és betölteni a kis csókokat. 40 csók azaz 20 kis süti lesz belle.
Marcipn figurim
2018.09.16. 16:44, varganagygabi
Mczrt Torta
2018.05.14. 16:50, varganagygabi
Sziasztok már rég hoztam nektek valamit sok minden történik velem mostanában. De most van némi idm így hoztam nektek egy új receptet.
Ez egy igen különleges tortának számít és nagyon finom is.
Az alja csokis karika az els krém mogyorókrém a közepén dobos lap a tetején pisztácia krém és kívülrl marcipán borítja.
Piskóta recepr az alapreceptek között lesz található.
Csokis piskóta
Dobos lap
1. krém
3 evkanál mogyorókrém
3 dl tejszín
1 ek. zselatin
Mogyorókrémet
Fel vert tejszínt összekeverjük a három evkanál mogyoró krémmel és öntünk hozzá két evkanál zselatint ezt.
Egy másik tálban közben elkészítjük a pisztácia krémet.
Pisztácia krém hozzávalói:
2 Evkanál Pisztácia paszta
4 dl tejszín
zöld ételfesték
A pisztácia pasztát kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a zöld ételfestéket a torta betöltése úgy történik hogy fogunk egy tortakarikát alulra helyezzük a csokis piskóta karikákat rá töltjük a mogyorókrémes tejszínhabot kis púpot képzünk a közepén a krémbl a tortának ez a különlegessége majd ráhelyezzük a vékony dobos lapot és a tetejét színültig töltjük a zöld pisztáciás krémmel a tetejének kereten felül kell lenni. Majd helyezzük fagyasztóba 12 h-n keresztül. Ki fagyasszuk a tortát majd körbe Kenjük egy vastagabb réteg vajkrémmel igyekszünk sima felületet kapni. Majd kinyújtjuk a zöld marcipánt és beburkoljuk a tortánkat. Díszítés teljesen ránk van bízva ez lehet egy nyíl, átltt almával lehet csoki pasztilla tényleg a csillagos ég a határ.
